Keskimaa ei jatka Kauppalaisseuran Säätiön vuokralaisena


18.8.2015

Jyväshovissa aloitetaan yt-neuvottelut henkilökunnan sijoittamiseksi muihin Keskimaan toimipaikkoihin.

Osuuskauppa Keskimaa ja Jyväskylän Kauppalaisseuran Säätiö eivät ole päässeet sopimukseen Original Sokos Hotel Jyväshovin hotelli- ja ravintolaliiketilojen jatkovuokrauksesta. Keskimaan viimeisin vuokratarjous oli voimassa 17.8.2015 saakka. Lukuisista Keskimaan tarjouksista huolimatta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen.

Keskimaan vuokrasopimus Kauppalaisseuran Säätiön omistamien hotelliliiketilojen osalta päättyy 31.3.2016. Samalla loppuu Original Sokos Hotel Jyväshovin majoitus- ja ravintolatoiminta.

– Nyt elokuun puolivälissä meillä on Keskimaalla viimeinen mahdollinen ajankohta aloittaa hallittu, osuuskaupan arvojen ja toimintaperiaatteiden mukainen liiketoiminnan alasajo Jyväshovin nykyisissä tiloissa sekä vuokratilojen luovutuskuntoon saattaminen.  Aikataulu on käyty Kauppalaisseuran Säätiön kanssa läpi hyvissä ajoin, toimitusjohtaja Antti Määttä korostaa.

Vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi Keskimaa aloittaa Jyväshovin henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Hotellin majoitus ja ravintolat työllistävät yhteensä 51 henkilöä. Keskimaa tarjoaa kaikille halukkaille työntekijöille töitä osuuskaupan muista toimipaikoista. Irtisanomisiin ei jouduta turvautumaan, mikäli kaikki ovat halukkaita ottamaan tarjottua työtä vastaan.

Suuri osa henkilökunnasta siirtynee jo lähikuukausien aikana Keskimaan muihin toimipaikkoihin. Jyväshovissa toimitaan vuokrasopimuksen päättymiseen saakka oman henkilöstön työjärjestelyin ja mahdollisesti vuokratyövoimaa apuna käyttäen. 

Keskimaa on vastannut Jyväshovin liiketoiminnasta vuodesta 1978 lähtien. Osuuskauppa on rekisteröinyt Jyväshovin aputoiminimekseen vuonna 1983.

Original Sokos Hotel Jyväshovissa on nykyisin 129 huonetta. Hotellin majoituksen ja ravintoloiden liikevaihto vuonna 2014 oli yhteensä 6,7 miljoonaa euroa.

Jyväshovissa on aina ollut ravintolatoiminnalla erityisen suuri merkitys. Hotellissa on toteutettu vuosikymmenien aikana useita, omana aikanaan hyvin menestyneitä ravintolaliikeideoita.

Keskimaalla oli selkeä tahtotila jatkaa Original Sokos Hotel Jyväshovin liiketilojen vuokrasopimusta.

– Toimimme vuokraneuvotteluissa erittäin aktiivisesti reilun vuoden ajan laatien useita tarjouksia ja ratkaisuehdotuksia. Nyt olemme valitettavasti päätyneet tähän tilanteeseen, Antti Määttä pahoittelee.

Jyväskylässä Keskimaa jatkaa majoitustoiminnassa kahdella hotellilla, Original Sokos Hotel Alexandralla sekä Solo Sokos Hotel Paviljongilla, joissa huoneita on yhteensä 444.

– Keskimaan kokonaisliikevaihtoon Jyväshovi ei tee merkittävää lovea, mutta legendaarisen hotellin toiminnan päättyminen on henkisesti meille keskimaalaisille ja varmasti myös monille asiakkaillemme haikea asia.