Keskimaa harkitsee Sale Syrjälän liiketoiminnan lopettamista


3.4.2018

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee Jyväskylän Voionmaankadun varrella olevan Sale Syrjälän liiketoiminnan lopettamista. Sale Syrjälän liiketoiminta on jo vuosia ollut tappiollista. Kauppojen aukiolojen vapautuksen myötä asiakkaat ovat Jyvässeudulla siirtyneet asioimaan Syrjälää useammin muissa myymälöissä. Yt-neuvottelujen piirissä on viisi työntekijää: myymäläpäällikkö ja neljä vakituista myyjää.

Sale Syrjälän liiketoiminta on jo vuosia ollut tappiollista lukuisista toimenpiteistä ja kulujen karsimisesta huolimatta. Kauppojen aukiolojen vapautuksen myötä asiakkaat ovat Jyvässeudulla siirtyneet aiemmin parhailta kauppapäiviltä, kuten sunnuntaipäiviltä, asioimaan Sale Syrjälän sijaan useammin suuremmissa myymälöissä. Aukioloaikojen vapauduttua myynti on vähentynyt 25 % huippuvuoden 2015 lukemista. Kannattavuuden parantamiseksi tehdyt toimenpiteet, kuten myymälän pinta-alamuutokset, oman työn tehostaminen ja aukioloaikamuutokset, eivät ole tuoneet toivottua muutosta.

Yt-neuvottelujen piirissä on viisi työntekijää: myymäläpäällikkö ja neljä vakituista myyjää. Päällikön pääsääntöinen työskentelypaikka on Sale Kortepohja. Mahdollisella päätöksellä voi toteutuessaan olla henkilöstöön kohdistuvia vaikutuksia, jotka selviävät yt-prosessin aikana.

– Päädymme mihin vaihtoehtoon tahansa, uskon että voimme tarjota työtä kaikille Keskimaan toimipaikoissa, kertoo Sale-ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

Yt-neuvottelut alkavat 11.4.2018, ja tavoitteena on saattaa neuvottelut päätökseen huhtikuun aikana.

– Muita pysyvästi tappiollisia pienmyymälöitä ei meillä ole. Keskimaalla on Syrjälän ja Pylkönmäen Sale-myymälöiden lisäksi 15 Sale-myymälää, joita kehitetään edelleen jatkuvasti ja näin varmistetaan asiakasomistajille laadukkaat lähipalvelut. Sale Kannonkosken investointi toteutetaan tänä vuonna ja lähivuosille on suunnitteilla useita muita investointeja Sale-myymälöihin, Jarno Minkkinen toteaa.