Keskimaa mukana valtakunnallisessa Työ ei syrji -kampanjassa


20.8.2018

Osuuskauppa Keskimaa on mukana laajassa #eisyrji -kampanjassa, joka tähtää syrjinnän vähentämiseen suomalaisessa työelämässä. Syrjimätöntä työkulttuuria edistetään syksyn aikana konkreettisesti: Osuuskauppa Keskimaa ja SOK toteuttavat rekrytointikokeilun, jossa työtä haetaan nimettömästi.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n aloitteesta käyntiin lähtevä Työ ei syrji -kampanja haluaa tehdä työelämän tasa-arvosta itsestäänselvyyden. Starttivaiheessa on mukana S-ryhmän lisäksi 17 muuta erikokoista yritystä ja yhteisöä eri toimialoilta. Kampanja herättelee keskustelua asenteista: työ ei syrji, vaan asenteet. Keskimaa on S-ryhmän edustajana kampanjassa ja näin ollen vahvasti esillä.

− Meille on aina ollut tärkeää tasa-arvoinen työnhakijoiden ja työntekijöiden kohtelu. Kampanjan viesti – ketään ei syrjitä iän, sukupuolen tai muun ominaisuuden perusteella – on meillä rekrytoinnin periaatteena ilman kampanjaakin. Olimme iloisia, että Keskimaata pyydettiin mukaan ja lähdimme mukaan mielellämme, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Asenne ja osaaminen ratkaisevat

EK:n aiemmin tänä vuonna toteuttaman selvityksen mukaan 10 prosenttia suomalaisista on kokenut ikäsyrjintää työtä hakiessaan viimeisen kahden vuoden aikana kattavasta, syrjintää estävästä lainsäädännöstä huolimatta.

− Tärkeintä työnhakijassa on asenne ja osaaminen etenkin asiakaspalvelun suhteen. Osaaminen on ytimessä myös myöhemmin syksyllä toteutettavassa rekrytointikokeilussamme, jossa rekrytoija ei tiedä työnhakijan nimeä, ikää tai sukupuolta.  Kokeilun aikana hakija ei syötä näitä tietoja työnhakulomakkeelle. Tällä varmistamme, että työhaastatteluun kutsutaan henkilöt relevantin työkokemuksen, opiskelutaustan ja esimerkiksi osaamistekijöiden perusteella, eivätkä mainitut taustatiedot vaikuta valintoihin edes tiedostamattomasti, kertoo Antti Määttä.

Kokeilu toteutetaan syksyn aikana Osuuskauppa Keskimaalla ja SOK:lla. Työnhakijoille kerrotaan prosessin anonyymiydestä etukäteen.

− Odotamme mielenkiinnolla, että pääsemme haastamaan omia toimintatapojamme. Kuuntelemme tarkasti myös mitä hakijat ovat kokeilusta mieltä, ja kokemusten pohjalta pääsemme kehittämään koko rekrytointiprosessiamme, toteaa Antti Määttä.