Keskimaa on avannut ABC-automaattiaseman Hannikaisenkadulle


22.8.2008

Joulukuussa 2006 SOK osti ExxonMobil Holding Norway AS:n kanssa sen tytäryhtiön, oy Esso ab:n, koko osakekannan. Tämän kaupan jatkojärjestelyissä tehdyn sopimuksen mukaisesti Esson osakekanta myytiin St1 Holding Oy:lle. Jatkosopimuksessa SOK:n ja St1 Holdingin välillä sovittiin myytävän S-ryhmän alueosuuskauppojen liiketoimintastrategiaan sopivat oy Esso ab:n liikepaikat alueosuuskaupoille sekä oy Esso ab:n polttonesteiden hankintatoiminnot SOK:n hankintayhtiölle North European Oil Trade Oy:lle (NEOT).

Osana tätä kauppaa ExxonMobilin omistama Jyväskylän Esso Hannikaisenkatu siirtyy Keskimaalle. Sopimuksen mukaisesti kaupan kohde siirtyy nyt kauppiassopimuksen päättyessä 8.5.2008 Keskimaa Osk:lle, joka ostaa liiketoiminnan ja tontin nykyiseltä omistajalta St1-ketjulta.

Liikkeenharjoittajan toiminnan päättyessä 6.5.2008 Keskimaa on muuttanut Esso Hannikaisenkadun ABC automaattiasemaksi. Liikkeenharjoittajan palveluksessa ollut henkilökunta siirtyy Keskimaalle vanhoina työntekijöinä. ABC Hannikaisenkatu palvelee nyt Jyväskylän keskustan autoilijoita sujuvasti ja nopeasti neljästä automaatista.   Automaattiaseman vieressä olevassa liikerakennuksessa liiketoiminta nykyisessä muodossaan päättyy. Liikerakennuksen ja tontin jatkokäyttöön tutkitaan erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia. 

 ABC Hannikaisenkadun avaaminen on osa Keskimaan palvelujen kehittämistä Jyväskylän keskustassa. Jo aiemmin Keskimaa on kehittänyt omistamaansa Shell Veturia. Shell Veturin ravintola on uusittu loppuvuodesta 2006 ja nyt toukokuussa Shell Veturin myymälän myymäläkalusteet ja valikoimat uudistuvat. Shell Veturi tarjoaa polttoaine-, myymälä-, ravintola- ja autonpesupalvelut Jyväskylän keskustassa Hannikaisenkadulla joka päivä 24 tuntia.

 ABC Hannikaisenkadun avauduttua Keskimaalla on Keski-Suomen alueella 23 ABC-automaattiasemaa sekä 6 liikennemyymälää.