Keskimaa uudistaa Karstulan S-marketin


1.4.2016

Osuuskauppa Keskimaa uudistaa Karstulan S-marketin. Raikkaan ja viihtyisän ilmeen saavaan myymälään rakennetaan paistopiste. Kylmätekniikka uudistetaan, mikä tulee pienentämään energiakustannuksia merkittävästi. Valikoima kasvaa noin 500 tuotteella.

– S-marketin uudistuksella varmistamme, että myymälämme on jatkossakin Karstulan paras ruokakauppa, jossa on miellyttävä asioida. Myymälä saa avaran ja viihtyisän ilmeen sekä entistä toimivampaa tekniikkaa, aluejohtaja Marko Tyyskä toteaa.

S-marketin myymälämiljöö raikastuu ja värimaailma muuttuu. Materiaalina käytetään puuta sekä sisustuselementteinä valokuvia, jotka kertovat osuuskauppatoiminnan pitkästä paikallishistoriasta.
Leipä- sekä hedelmä- ja vihannesosastojen kalusteet vaihdetaan uusiin. Leipäosaston yhteyteen rakennetaan paistopiste.
– Meiltä saa jatkossa joka päivä uunituoreita leipiä, sämpylöitä, piirakoita ja makeita kahvileipiä. Lisäksi meille tulee kahviautomaatti, josta omistajamme saavat S-Etukortilla joka päivä ilmaisen kupposen kuumaa juomaa, marketpäällikkö Katja Soppi kuvailee.

Pullonpalautusjärjestelmä vaihdetaan: Seppälän Prisman nykyinen järjestelmä hyödynnetään kierrättämällä se huollon kautta Karstulan S-marketiin.
Elinkaarensa päässä olevat myymälän kylmäkalusteet vaihdetaan uusiin. Sekä pakaste- että viileäkalusteisiin tulevat kannet ja ovet, jotka vähentävät merkittävästi laitteiden energiankulutusta. Myymälän  valaistus toteutetaan kokonaisuudessaan led-tekniikalla.

– Energiatehokasta tekniikkaa hyödyntämällä ja toimivia laitteita kierrättämällä pienennetään myymälän käyttökustannuksia ja taataan omistajillemme Karstulassa päivittäistavaroiden edullinen hintataso. Pidämme edelleen kiinni siitä, että S-market on paikkakunnan halvin ruokakauppa, joka tarjoaa asiakkailleen laajimman ja osuvimman valikoiman. Halpuuttaminen jatkuu edelleen, eikä tämä investointi vaikuta siihen millään tavalla, Marko Tyyskä linjaa.

Kustannuksiltaan noin 600 000 euron uudistustyöt käynnistyvät ensi viikolla ja valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.  Myymälän myyntiala nousee lähes 1 300 neliöön. Myyntiala kasvaa jonkin verran, sillä osa varastotiloista otetaan myymäläkäyttöön. Valikoima monipuolistuu noin 500 tuotteella. Uudistuksen jälkeen kokonaisvalikoima on 10 300 tuotetta. 

S-market palvelee normaalien aukioloaikojen puitteissa myös rakennustöiden ajan (ma-la 7-21 ja su 10-21).

Remontti pyritään toteuttamaan niin, että asiakkaille aiheutuu mahdollisimman vähän häiriöitä päivittäiseen asiointiin.
– Huolehdimme parhaamme mukaan siitä, että asiointi sujuu ja tavarat löytyvät remontin keskelläkin. Hetkellinen hankaluus tuskin haittaa suuremmin sen enempää asiakkaitamme kuin työntekijöitämmekään, kun luvassa on entistä hienompi oma S-market, Katja Soppi ennakoi.

Asiointimukavuuden parantamisen rinnalla uudistuksella pyritään myös vähentämään paikkakunnan ostoseurojen ulosvirtaamaa.
­– Karstulasta käydään päivittäistavaraostoksilla paitsi Saarijärvellä, myös Pohjanmaan suunnalla. S-marketin uudistuksen yhtenä tavoitteena onkin vähentää asiointitarvetta etenkin maakunnan ulkopuolelle, Marko Tyyskä toteaa.

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Marko Tyyskä, 050 361 5810
Marketpäällikkö Katja Soppi, 050 310 0276