Keskimaalta muotokuva talousneuvos Simo Kutinlahdesta


2.12.2016

Osuuskauppa Keskimaa on maalauttanut muotokuvan Keskimaan pitkäaikaisesta hallinto-neuvoston puheenjohtajasta, talousneuvos Simo Kutinlahdesta. Eilen paljastetun muotoku-van on maalannut Jyväskylässä asuva kuvataiteilija Olga Malytcheva.

Simo Kutinlahden muotokuva paljastettiin eilen Sokos Hotel Alexandrassa. Muotokuvan paljasti Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen.

– Simo Kutinlahti on ansainnut tulla ikuistetuksi muotokuvaan aiempien hallintoneuvoston puheenjohtajiemme tapaan. Talousneuvos Simo Kutinlahti toimi ansiokkaasti Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtajana vuosina 1998 – 2015 ja varapuheenjohtajana vuoden 2016. Kutinlahden ura Keskimaan hallinnossa on poikkeuksellisen pitkä ja merkittävä, Kettunen totesi.

 

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen piti erityisen tärkeänä sitä, että taiteilija löytyi Keskimaan toimialueelta Keski-Suomesta.

– Kartoittaessamme mahdollisia taiteilijoita jyväskyläläisen Olga Malytchevan puolesta puhui hänen näyttönsä muotokuvien maalaajana. Muotokuvalle ei riitä se, että se on kohteensa näköinen, vaan sen täytyy myös ilmentää hänen persoonallisuuttaan. Nyt paljastetussa muotokuvassa taiteilija on onnistunut erittäin hyvin, Sami Kettunen kiitteli.

 

 

 

Lisätietoja:

Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen, 050 386 5555

Kuvataiteilija Olga Malytcheva, 040 7667176

 

 

Olga Malytcheva

Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen inkeriläinen Olga Malytcheva on opiskellut vuosina 1977–1985 Pietarissa taidekoulussa sekä N.K. Rerihon Taideammattikorkeakoulussa. Hän on asunut Suomessa yli 20 vuotta ja toiminut päätoimisena kuvataiteilijana jo vuodesta 1997. Muotokuvamaalaus on Malytchevan vahvin taiteen laji.