Keskimaalta tavaralahjoitus turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksille


21.10.2015

Osuuskauppa Keskimaa on lahjoittanut 2 000 euron arvosta hygieniatarvikkeita ja lämpimiä asusteita SPR:n kautta Keski-Suomessa toimiville turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksille.

– Tänä päivänä apua todella tarvitaan. Halusimme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa, että turvapaikanhakijoilla on vastaanottokeskuksissa lämpimiä vaatteita ja tarpeellisia arjen tarvikkeita. Tämä lahjoitus laajentaa monivuotista yhteistyötämme SPR:n kanssa Keski-Suomessa, kuvailee Keskimaan asiakkuus- ja markkinointijohtaja Katja Laitinen.

SPR:n Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen kuvailee Keskimaan tavaralahjoitusta esimerkilliseksi eleeksi, joka osoittaa vilpitöntä auttamisen halua, välittämistä ja vastuunkantoa.

– Keskimaan merkittävä lahjoitus sisältää juuri niitä tarvikkeita, joista vastaanottokeskuksissamme Jyväskylän Kangasvuoressa sekä Saarijärvellä on pulaa, muun muassa hammasharjoja ja hammastahnaa. Lisäksi pakettiin sisältyy toivomuksemme mukaisesti pipoja, hansikkaita ja kaulaliinoja, jotka ilmojen viilentyessä tulevat todella tarpeeseen. Tavarat jaetaan eniten tarvitseville turvapaikanhakijoille saman tien.

Tavarapaketti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksille lahjoitettiin tänään Palokan Prismassa, jonka valikoimista tuotteet on kerätty.
Avustuspaketin luovuttivat Keskimaan puolesta Katja Laitinen sekä Prisma-johtaja Mikko Lehtinen. Sen vastaanottivat SPR:stä Janne Oksasen ohella valmiuspäällikkö Tave Rautiainen ja järjestöpäällikkö Jooel Niittynen. Mukana tilaisuudessa olivat myös turvapaikanhakijat Raad Zamil Ghanim ja Ahmed ”Mijo” Abdullahi Muslim.