Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoituksella kohennettiin lukuisia ulkoilukohteita Keski-Suomessa


9.10.2023

Osuuskauppa Keskimaa toteutti kuudennen kerran Ilo auttaa Keski-Suomea -hyväntekeväisyyslahjoituksen. Asiakkaat saivat ehdottaa paikallisia kohteita viime syksynä, ja ehdotusten joukosta valittiin kahdeksan keskisuomalaisille avointa ja maksutonta ulkoilupaikkaa kunnostettavaksi tai perustettavaksi. Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoitus on 1 € jokaista asiakasomistajaa kohden, ollen 2023 137 000 €. Asiakkaat pääsevät seuraavan kolmen viikon aikana äänestämään ja vaikuttamaan vuoden 2024 lahjoitukseen.

Keskimaan Ilo auttaa 2023 -hyväntekeväisyyslahjoitus keskittyi ulkoiluun ja luonnossa viihtymiseen Keski-Suomen alueella. Lahjoituskohteiksi valikoituivat asiakkailta kerättyjen ehdotuksien pohjalta Karstulan kunnan ulkoilupuisto, Keuruun kaupungin keskusurheilukenttä, Mäki-Matin perhepuisto Jyväskylästä sekä yhteensä viisi Metsähallituksen kohdetta eri puolilla Keski-Suomea.

– Kohteissa on tehty töitä läpi kesän ja syksyn, ja nyt alkaa suurin osa olla valmiita ja asiakkaille auki. Ilo auttaa -yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on meille yksi tapa panostaa keskisuomalaisten hyvinvointiin ja ympäristömme huomiointiin. Lämmin kiitos tämän vuoden kumppaneillemme. Toivon, että kunnostetut luontopolut, urheilupaikat ja puisto tuovat pitkään iloa niin paikallisille kuin kauempaakin kohteisiin matkaaville, kertoo Osuuskauppa Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma.

Ilo auttaa 2023 -lahjoituksen kumppanit ja toimenpiteet

 • Karstulan kunta: pumptrack-radan sekä oleskelualueen mahdollistaminen ulkoilupuistoon.
 • Keuruun kaupunki: ulkokuntosali keskusurheilukentän yhteyteen.
 • Jyväskylän kaupunki: Mäki-Matin perhepuistoon ulkosoitinalue valaistuksineen (avajaisia vietetään 19.10.).
 • Metsähallitus: kunnostustoimenpiteitä viiteen eri luontokohteeseen
  • Saarijärven Julmille lammille uusittiin opastusta ja kunnostettiin kaiteita sekä tulentekopaikan rakenteita.
  • Leivonmäen kansallispuistossa toteutettiin Koskikaran kierrokselle uudet luontopolkutaulut ja parannettiin opastusta.
  • Korpilahdella kunnostettiin Kiviönniemen taukopaikan rakenteet.
  • Kivijärvellä kunnostettiin Salamajärven kansallispuiston keskeisiä taukopaikkoja.
  • Vaarunvuorten luontopolulle uusitaan pitkospuita sekä kunnostetaan taukopaikka, työt toteutetaan kesällä 2024.
  • Näiden lisäksi Julmille lammille, Kiviönniemeen, Vaarunvuorille, Kulhanvuorelle ja Vahvasenkoskelle toimitettiin halkomakojeita.

Asiakkaat osallistetaan myös vuoden 2024 Ilo auttaa -lahjoituksen kohdentamiseen

Edellisten vuosien tapaan vuoden 2024 lahjoituksen kokonaissumma tulee olemaan euron per Keskimaan asiakasomistaja, eli noin 139 000 euroa. Lopullinen lahjoitussumma varmistuu tammikuussa 2024.

– Ennen teeman valintaa halusimme kuulla eri alojen asiantuntijoita, jotka voisivat tuoda arvokasta tietoa ja näkemystä Keski-Suomen alueesta ja sen mahdollisuuksista sekä haasteista. Mikä puhututtaa ja mikä koetaan tärkeäksi. Haastattelimme viittä asiantuntijaa, jotka edustivat laajaa kirjoa erilaisia osaamisalueita, kuten ilmastotyö, sivistyspalvelut, journalismi, tulevaisuustutkimus ja teknologia, kertoo Luoma.

Haastatteluiden kautta nousi esiin muun muassa seuraavia aiheita: mielenterveysongelmat, nuorten hyvinvointi, ympäristötietoisuuden lisääminen ja ilmastonmuutoksen torjunta, liikunta- ja kulttuuripalveluiden tukeminen sekä digitalisaation vaikutukset eri ikäisiin ihmisiin.

– Perusteellisen pohdinnan jälkeen valitsimme ensi vuoden teemaksi eri-ikäisten ihmisten digitaitojen kartuttamisen. Nuoret eivät välttämättä omaa niin hyviä digitaitoja kuin yleisesti kuvitellaan, ja vanhukset kaipaavat selkeästi apua erilaisten sähköisten palveluiden käytössä. Yhteiskunnan digitalisoituminen voi aiheuttaa esimerkiksi yksinäisyyden tunteita monella tavalla. Myös lasten ja nuorten digitaalinen turvallisuus herättää huolta. Nyt auki olevan kyselyn kautta haluamme kuulla, mihin tekoihin tämän teeman sisällä konkreettisesti asiakkaamme haluavat tarttua, Luoma jatkaa.

Vuoden 2024 lahjoitusta ja sen tarkempaa käyttöä koskeva kysely on auki osoitteessa www.keskimaa.fi/iloauttaa. Asiakkaat voivat vastata kyselyyn 29.10.2023 saakka.

 

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Noora Luoma, viestintä- ja markkinointijohtaja, 010 767 3040, noora.luoma@sok.fi