Keskimaan ja Uuraisen kunnan yhteinen elinvoimahanke etenee


6.9.2022

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta kesällä 2021. Hankkeen myötä Uuraisten keskustaan käynnistettiin kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Keskimaa on aloittanut uuden päivittäistavarakaupan sekä ABC-automaattiaseman suunnittelun kaavoitettavalle tontille.

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt Uuraisten kunnan kanssa sopimuksen uuden päivittäistavarakaupan rakentamisesta Uuraisten keskustaan kaavoitetulle tontille. Yhteistyösopimuksen aikataulun mukaisesti kaavamuutos on laitettu vireille elokuussa 2021 ja kaavamuutoksen odotetaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä.

− Olemme työstäneet suunnitelmia uuden päivittäistavarakaupan rakentamiseksi Uuraisille. Tähtäämme siihen, että suunnitelmat ovat valmiina, kun kaava vahvistetaan. Tämän jälkeen pääsemme pyytämään urakkatarjouksia ja päättämään hankkeen toteuttamisesta ja laajuudesta, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Osuuskauppa Keskimaan nykyinen Sale-liikekiinteistö tarvitsee lisää tilaa ja Keskimaan tahtotila on kehittää palveluita eri puolilla Keski-Suomea paikallisen tarpeen mukaisesti.

− Olemme saaneet paljon kyselyitä ja toiveita kaupan rakentamisen suhteen. Isoin kysymys lienee se, että saadaanko Uuraisille Salen sijaan S-market. Tämä on vielä meillä arvioinnissa, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun rakentamisluvat ovat kunnossa ja rakentamisen kustannukset tiedossa, niin pääsemme vastaamaan myös tähän kysymykseen, avaa Kyllönen tulevaisuuden suunnitelmia.

Rakentamisen aikataulu on vielä avoin. Aikaisintaan rakentaminen päästään aloittamaan keväällä 2023.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 040 837 5509,  vesa.kyllonen@sok.fi