Keskimaan myymälöissä voi lahjoittaa paikalliseen hyväntekeväisyyteen pulloja palauttamalla


2.7.2020

Osuuskauppa Keskimaan 25 myymälän pullonpalautuskoneeseen on lisätty heinäkuun alussa mahdollisuus lahjoittaa tyhjistä pulloista ja tölkeistä kertyvät eurot hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisessä aallossa lahjoituskohteita ovat muun muassa 4H-yhdistykset sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosastot.

Osuuskauppa Keskimaan S-marketeissa ja Sale-myymälöissä on parin viime vuoden aikana uusittu pullokoneita tiuhaan tahtiin. Moderneissa laitteissa on uusia toimintoja, muun muassa pullonpalautusrahojen lahjoitusominaisuus.

– Olemme nyt ottaneet lahjoitusmahdollisuuden käyttöön 25 myymälämme pullonpalautuksessa. Asiakas voi halutessaan lahjoittaa palauttamistaan pulloista ja tölkeistä kertyvät panttirahat hyväntekeväisyyteen, Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarkko Elola kuvailee.

Mukana olevien myymälöiden pullonpalautusautomaatteihin on lisätty tiedot lahjoituskohteista sekä toimintaohjeet pullo- ja tölkkirahojen ohjaamisesta hyvään tarkoitukseen.

– Ohjeet ovat varsin yksinkertaiset. Automaatilla ei tarvitse panttien palauttamisen jälkeen tehdä muuta kuin painaa lahjoita-napista. Näin jokainen voi auttaa toimivalla ja helpolla tavalla arkisen asioinnin yhteydessä.

Henkilökunnan valitsemia paikallisia lahjoituskohteita

Jokaiselle pullonpalautuslahjoituksessa mukana olevalle myymälälle on valittu 1-3 paikallista kohdetta.

– Tarkoituksena on vaihtaa tuen saajat puolen vuoden välein. Nyt ensimmäisellä kerralla myymälöiden henkilökunta valitsi heinä-joulukuun lahjoituskohteet, joiden joukossa on muun muassa useita kuntatasolla toimivia 4H-yhdistyksiä sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisia osastoja. Lions Clubien kanssa jatkamme edelleen pitkäaikaista yhteistyötämme, Elola avaa lahjoituskohteiden taustoja.

Varoja tullaan käyttämään erityisesti lapsi- ja nuorisotyöhön, esimerkiksi Multialla työelämä- ja yrittäjyyskasvatukseen, Saarijärvellä lapsiperheille suunnatun retken tai tapahtuman järjestämiseen, Säynätsalossa urheilu- ja pelivälineiden hankintaan, Laukaassa perhekahvila- ja muskaritoimintaan sekä Jämsässä kurssi- ja kerhotoimintaan. Kyyjärvellä rahat käytetään retkeiluvarusteiden ja partiokolon säilytyskalusteiden hankintaan ja Jyväskylässä muun muassa Köhniön uimarannan hyppytornilaiturin kunnostamiseen.

S-ryhmässä ei ole aiemmin toteutettu vastaavaa toimipaikkakohtaista lahjoituskäytäntöä. Arvioiden mukaan lahjoitukset tulevat olemaan merkittäviä rahasummia hyväntekeväisyyskohteille.

Jatkossa asiakkaat pääsevät Keskimaan iloauttaa.fi/pullonpalautus -sivustolla itse ehdottamaan ja vaikuttamaan lahjoituskohteiden valintaan.


Lisätietoja

 Osuuskauppa Keskimaa, Jarkko Elola, ryhmäpäällikkö, 0107673029, jarkko.elola@sok.fi