Keskimaan sähköautojen ABC-latausverkosto laajenee Joutsaan


14.1.2022

Osuuskauppa Keskimaa avaa perjantaina 14.1.2022 Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen sähköautojen suurteholatausaseman. Keväällä 2021 käynnistynyt S-ryhmän valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen on edennyt nopeasti ympäri Suomen. Keskimaan ensimmäinen 12 autopaikan ABC-suurteholatausasema avattiin Jyväskylään, Prisma Palokan yhteyteen marraskuussa 2021. Joutsan avauksen jälkeen Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee Viitasaarelle.

Osuuskauppa Keskimaan toinen ABC-latausasema avataan Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen perjantaina 14.1.2022. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 200 kW, josta suurteholataukseen on varattu 150 kW.  Latausasemalla on kaksi latauspistettä, näistä toinen on suurteholatauspiste ja toinen peruslatauspiste. Yhtä aikaa voi ladata neljää autoa.

–  Olemme iloisia päästessämme avaamaan Joutsaan kovasti toivotun suurteholatausaseman. Joutsan sijainti valtakunnallisesti tärkeimmän pääväylän varrella tarjoaa sähköautoilijoiden pidemmille matkoilleen kaipaaman nopean latausmahdollisuuden. Tämä on meille toinen ABC-latausasema ja lisää on luvassa, Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen lupaa.

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ABC-latausverkostoa alkuvuoden aikana sekä Viitasaarella että Jyväskylässä. Jyväskylässä ABC-latauspisteitä tulee muun muassa ABC Palokkaan, Prisma Seppälään sekä Sokos hotellien yhteyteen.
− Pääväylien varressa palvelemme asiakkaidemme pidempien matkojen lataustarpeita suurteholatauksella. Sokos hotelleissa ABC-lataukset mitoitetaan asiakkaidemme pidemmän viipymän mukaisesti, Tervanen täsmentää.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa vihreää siirtymää, muistuttaa Tervanen.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa:
ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Kuva: Tuomas Pohjonen / Keskimaa