Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määtästä kauppaneuvos


4.12.2017

Tasavallan presidentti on 1.12. myöntänyt kauppaneuvoksen nimen ja arvon Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtajalle Antti Määtälle.

Toimitusjohtaja Antti Määttä on suomalaisen vähittäiskaupan pitkäaikainen ammattilainen ja liikkeenjohtaja. Määtän tie kaupan alan ja nimenomaan S-ryhmän johtotehtäviin alkoi korkeakouluopintojen loppuvaiheessa vuonna 1991 SOK:n kaupallisen kenttäkoulutuksen kautta. 

S-ryhmässä ja pääosin osuuskauppojen johtotehtävissä Antti Määttä on toiminut 26 vuoden ajan. Tehtäviin ovat kuuluneet kouluttajan, markkinointi- ja ryhmäpäällikön, Prisma-johtajan ja vuodesta 2004 lähtien toimitusjohtajan tehtävät, ensin Satakunnan Osuuskaupassa ja sittemmin vuodesta 2010 lähtien Osuuskauppa Keskimaassa. 

Keskisuomalaisesta Osuuskauppa Keskimaasta on toimitusjohtaja Määtän johdolla kehittynyt entistä vahvempi, asiakkaidensa omistama palveluyritys. Hänen johdollaan Keskimaa on kehittänyt toimintaansa kannattavasti ja henkilöstöstään huolehtien. 

Antti Määttä on toiminut liikkeenjohtajan tehtävien lisäksi lukuisissa luottamustehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) hallintoneuvoston toisena varapuheenjohtajana. Määttä on toiminut SOK:n hallintoneuvoston jäsenenä vuodesta 2013 alkaen. Määttä toimi SOK:n hallituksen jäsenenä vuosina 2008–2012. Määttä on Suomen Kaupan Liiton hallituksen jäsen vuodesta 2015 alkaen. 

Alueellisesti Antti Määttä on toiminut useissa tärkeissä luottamustoimissa Keski-Suomessa. Keski-Suomen kauppakamarin hallituksen jäsenenä hän on ollut vuodesta 2014 alkaen ja toisena varapuheenjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Määttä toimii lisäksi Jyväskylän Messut Oy:n ja Jyväskylän Kongressikeskus Oy:n hallituksissa. 

– Osaamisen kehittäminen ja koulutuksen elinvoimaisuuden varmistaminen Keski-Suomessa ovat Antti Määtälle tärkeitä asioita. Vuodesta 2014 alkaen Määttä on toiminut Jyväskylän Yliopiston hallituksen varapuheenjohtajana sekä Jyväskylän Yliopistosäätiön hallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2010 lähtien, kertoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen.