Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä vihittiin kunniatohtoriksi


22.5.2023

Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä vihittiin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi lauantaina 20.5.2023. Yliopiston tiedekunnat promovoivat kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu promovoi Antti Määtän kunniatohtoriksi. Antti Määttä on valmistunut Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1992. Opiskeluaikoinaan hän toimi kauppatieteen ainejärjestö Pörssi ry:n puheenjohtajana sekä eri luottamustehtävissä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa. Opintojen jälkeen Määtällä on ollut lukuisia luottamustehtäviä ja jäsenyyksiä yliopistoyhteisön eri elimissä. Vuosina 2014–17 hän toimi yliopiston hallituksen varapuheenjohtajana. Vuodesta 2010 alkaen hän on toiminut Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen jäsenenä ja sen puheenjohtajana vuodesta 2020 alkaen.

Antti Määttä on tehnyt pitkän työuran S-ryhmässä aloittaen kenttäkoulutettavana vuonna 1991, jolloin koulutuspaikkana on toiminut Osuuskauppa Keskimaan Prisma Seppälä. Keskimaan toimitusjohtajana Määttä on toiminut vuodesta 2010 lähtien, jonka lisäksi hänellä on lukuisia luottamustehtäviä niin Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan toimielimissä kuin SOK:n ulkopuolellakin. Antti Määttä toimii tällä hetkellä muun muassa SOK:n hallituksen jäsenenä ja Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajana.

Antti Määttä sai 20.5.2023 paitsi kunniatohtorin arvonimen, niin myös tohtorin hatun päähänsä ja miekan vyölleen. Kaikkiaan kunniatohtoreiksi vihittiin Jyväskylän yliopiston promootiossa 15 henkilöä. Edellisen kerran promootio on järjestetty Jyväskylän yliopistolla vuonna 2019.

Osuuskauppa Keskimaan koko työyhteisö onnittelee lämpimästi Anttia ansaitusta kunnianosoituksesta.

Yliopiston muut kunniatohtorit: https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/promootio/kunniatohtorit-2023

KUVA: Petteri Kivimäki