Keskimaan uusi palvelukeskittymä valmistuu kesäkuussa Äänekoskelle


23.4.2009

Keskimaa Osk:n uusien palvelujen rakentaminen Äänekosken keskustassa on edennyt aikataulun mukaisesti. Keski-Suomen suurin S-market, nykyaikainen kahvila Presso sekä ABC-polttonestejakelu ja ABC Car Wash –autonpesu avautuvat kesäkuussa, viimeistään juhannukseen mennessä.

Uusilla palveluilla Keskimaa vahvistaa asemaansa Äänekoskella. Avajaisten jälkeen Keskimaan asiakasomistajille tarjotaan palveluja kaupungin keskustassa kaikilla osuuskaupan liiketoiminta-alueilla; vähittäiskaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa.

Uuden S-market Äänekosken kiinteistön kokonaisala on noin 5 000 kerrosneliömetriä.

– S-marketin varsinainen myyntiala on noin 3 500 neliötä. Keskimaalla on yhteensä 26 S-marketia toimialueellamme. Äänekoski nousee nyt Jämsän ohi suurimmaksi marketiksemme, aluejohtaja Tommi Viitanen kertoo.

S-marketin päivittäistavaravalikoima tulee olemaan ketjun laajin, kattaen yhteensä noin 13 000 tuotetta. Valikoima on lähes samaa kokoluokkaa kuin Prismoissa.

Noin kolmannes myyntialasta tulee käyttötavaralle.

– Meillä on jo nykyisessä myymälässämme hyvä käyttötavaravalikoima, jonka pohjalle tuotteistus rakentuu, Viitanen toteaa.

Marketin etutiloihin pääsisäänkäynnin viereen sijoittuu S-ryhmän Presso-kahvilaketjun uusi pilottiyksikkö.

– Keskitämme kaikki palvelumme saman katon alle, ja päivitämme samalla ravintolapalvelumme nykypäivän asiakkaan odotuksia paremmin vastaavaksi. Äänekoskelle tulee pieni, mutta monipuolinen uuden ajan kahvila, jonka tuotteistus toteutetaan paikallisen tarpeen mukaan, ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen kuvailee.

Hänen mukaansa vastaavia, täysin uudentyyppisiä Pressoja on tulossa muutaman vuoden sisällä useita eri puolille maata. Äänekoski vireänä seutukeskuksena on mitä parhain paikka valtakunnallisen tuotekehittelyn tuloksena syntyneen konseptin ensimmäiselle yksikölle.

– Uuden ajan Pressolle keskeisiä asioita ovat toiminnan ekologisuus ja tuotteiden laadukkuus. Käyttöön tulevat muun muassa täysin kierrätettävät, pahviset ja puiset kertakäyttöastiat. Keittiössä käytetään uusinta teknologiaa, joka vähentää tuntuvasti biojätettä ja säästää energiaa. Esimerkiksi ranskalaiset perunat valmistetaan ekologisesti rasvakeittimien sijasta monitoimiuunissa, Parviainen selvittää.

Pressoon tulee 24 asiakaspaikkaa.

– Kahvilan tuotteistuksessa huomioidaan jatkuvasti lisääntyvä take away -syömisen tarve, eli kaikki tuotteet ovat helposti mukaan otettavia.

Presso korvaa Äänekoskella lähes alkuperäisellä liikeidealla pitkään asiakkaita palvelleen Cafe Panoraman, jonka toiminta päättyy huhti-toukokuun vaihteessa.

– Kaikki Panoraman työntekijät siirtyvät Pressoon, Mikko Parviainen toteaa.

 

S-marketin etutiloihin sijoittuu Presson ohella Äänekosken Alko. Kiinteistössä on myös toinen vuokrattavissa oleva liiketila, johon tulee sijoittumaan kokonaisuutta täydentävää toimintaa.

S-marketin piha-alueelle avataan S-marketin kanssa samanaikaisesti ABC-polttonesteautomaatti sekä ABC Car Wash. Autonpesu on täysin automatisoitu, ja se on käytössä ympäri vuorokauden. Vastaava, Keskimaan ensimmäinen ABC Car Wash otettiin käyttöön ABC Palokan yhteydessä tammikuun lopussa.

– Autonpesumahdollisuus on otettu erittäin hyvin vastaan Jyväskylän seudulla, ja uskomme, että vastaanotto tulee olemaan positiivinen myös Äänekoskella. Nykypäivän kiireiset ihmiset haluavat pitää autonsa puhtaana vähällä vaivalla, ja mielellään tietysti mahdollisimman vähän ympäristöä rasittaen, toimialajohtaja Heikki Tervanen perustelee.

 Äänekosken Koskikeskuksesta nykyiseltä S-marketilta ja Cafe Panoramalta vapautuvat tilat pyritään ensisijaisesti myymään. Keskimaa omistaa kiinteistöyhtiöstä 60 prosenttia.