Keskustan palvelut paranevat − ABC-latausasema avataan Kauppakeskus Sokkarin parkkitaloon


15.12.2022

Osuuskauppa Keskimaa on avannut sähköautojen latausaseman Jyväskylän keskustaan Kauppakeskus Sokkarin yhteyteen. Torstaina 15.12.2022 Sokkarin parkkitaloon, P-Sokokselle, avattu ABC-latausasema on Keskimaan yhdeksäs latausasema Keski-Suomessa.

Kauppakeskus Sokkarin parkkitaloon avatun latausaseman myötä Osuuskauppa Keskimaan sähköautojen latausasemien verkosto laajentuu yhdeksään latausasemaan. P-Sokoksessa sijaitsevassa ABC-latausasemalla on kahdeksan 22 kW peruslatauspistettä. Latauspisteet sijaitsevat parkkitalon kattotasanteella P3-tasolla.

− Olemme tyytyväisiä, että saimme latausaseman avattua joulusesonkiin ja helpottamaan Jyväskylän keskustassa asiointia. ABC-latausasema on odotettu lisä kauppakeskus Sokkarin palveluihin ja keskustassa asiointiin. Keskustassa asioivien asiakkaiden sähköautojen lataustarpeet ovat kasvaneet ja keskustassa asiointiaika on erittäin sopiva sähköauton lataamiseen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan ABC liikennekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Ensi vuoden alkupuolella Keskimaan alueella latausverkosto on laajentumassa kahdella uudella asemalla, joista toinen avataan Keljon Prisman yhteyteen ja toinen ABC Vaajakoskelle. Näihin molempiin kohteisiin on tulossa suurteholatausasemat.

− Jatkamme määrätietoisesti investointeja nopeasti kasvavan sähköautoilun palveluun rakentamalla sekä tehostamalla ABC-latausasemiamme. Sähköautoilijoiden palveluvalmiutemme on kehittynyt nopeasti tämän vuoden aikana. Viime vuoden marraskuussa avasimme meidän ensimmäisen ABC-latausaseman Prisma Palokan yhteyteen ja tämän vuoden aikana olemme saaneet laajennettua verkostoa jopa yhdeksään latausasemaan, Tervanen toteaa.

ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. ABC-latauksessa asiointi tapahtuu mobiilimaksamisena ABC-mobiilisovelluksella. ABC-mobiili ladataan puhelimeen ja siihen voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin tai yritysasiakkaiden tarpeisiin soveltuvan S-Business-kortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

Osuuskauppa Keskimaan ABC-latausverkosto:

ABC-latausverkostoABC Joutsa: suurteholatausasema

ABC Palokka: suurteholatausasema

ABC Viitasaari: suurteholatausasema

Kauppakeskus Sokkari, Jyväskylä: peruslatausasema

Prisma Palokka, Jyväskylä: suurteholatausasema

Prisma Seppälä, Jyväskylä: peruslatausasema

Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä: peruslatausasema

Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä: peruslatausasema

S-market Jämsä, Jämsä: suurteholatausasema


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Lauri Salo, palvelupäällikkö, 010 767 3292, lauri.salo@sok.fi

 

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa:  ABC-Lataus