Kodin Terra vahvistaa asemiaan rautakaupassa


23.1.2015

Osuuskauppa Keskimaan Kodin Terrassa Jyväskylässä toteutetaan kevään aikana asiakaspalvelua sujuvoittavia uudistuksia.

Jyväskylän Kodin Terralle vuosi 2014 oli yleisestä taloustilanteesta huolimatta hyvä. Myynti kasvoi edellisestä vuodesta, parhaiten koko Kodin Terra  –ketjussa.

– Olemme selkeyttäneet liikeideaamme, profiloituneet vahvemmin rautakaupaksi ja panostaneet erityisesti toimivaan asiakaspalveluun. Sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaamme ovat olleet entistä tyytyväisempiä palveluumme, Kodin Terra –johtaja Jarkko Elola perustelee.Jyväskylän Kodin Terran kehittäminen jatkuu edelleen vahvana.

– Toteutamme lähiviikkojen aikana asiakaspalvelua sujuvoittavia merkittäviä konseptiuudistuksia. Esimerkiksi kylpyhuonekalusteiden ja saunan kiukaiden esittelyalueet uudistetaan sekä kahvion ja neuvonnan palveluja parannetaan.

Samanaikaisesti noutomyymälä muutetaan toimivammaksi. Jatkossa sisäänajo noutomyymälään tapahtuu kiinteistön itäpäädystä, puutarhamyymälän vierestä.

– Koko takapiha muuttuu myyntialueeksi, johon on helppo ajaa autolla sisään, kerätä tuotteet kyytiin, maksaa kaikki ostokset kerralla ja ajaa hallin läpi ulos ovesta, joista aiemmin tultiin sisään.Kodin Terran kassojen tuntumaan tulee kaksi myyntipistettä yhteistyökumppaneille.

Mainiotalo edustaa Honkarakenteen ja S-ryhmän yhteistyössä kehittämiä Mainio-hirsitaloja. Mallisto kattaa sekä vakituisen että vapaa-ajan asumisen, ulko- ja piharakennukset mukaan lukien.

Uutena palveluna Kodin Terraan tulee paikallisen Garantia Rakennus Oy:n myynpiste. Garantia Rakennus Oy suunnittelee, myy ja valmistaa koteja perheille yksilöllisesti niin hirrestä, puusta kuin kivestäkin.Kodin Terran tiloissa jatkavat edelleen rakennuskoneiden vuokraamiseen keskittynyt Ajankone sekä Puusepänliike Astikainen, joka vastaa mm. Kodin Terran sahauspalvelusta ja keittiöiden asennuspalvelusta.Kodin Terran katon alle tulee lisäksi yksi uusi vuokralainen, joka ei vielä halua julkistaa laajentumistaan Jyväskylään. Uusi yhteistyökumppani avaa toimipisteensä vasta elokuussa, mutta vuokralaistilojen rakentaminen toteutetaan jo alkukevään aikana.

– Meidän sesonkimme alkaa maaliskuun lopulta kestäen syyskuun alkuun. Sinä aikana ei tehdä remonttia, vaan keskitytään palvelemaan asiakkaita, Jarkko Elola perustelee aikataulua.Uuden vuokralaisen 800 neliön tilat vievät Kodin Terran myyntialasta 5 %.

– Rakentajapalvelun, yritysmyynnin sekä joidenkin tuoteryhmien paikat hieman vaihtuvat, mutta muilta osin uuden vuokratilan rakentaminen ei vaikuta nykyisiin valikoimiimme tai esillepanoihin. Rautakauppaan profiloitumisen myötä valikoimistamme on jo poistunut reilun vuoden sisällä muun muassa veneily-, kalastus- ja askartelutarvikkeet sekä piensisustamisen tuotteita.