Korona ja Osuuskauppa Keskimaan toiminta


17.3.2020

Olemme koonneet tietopaketin koronaviruksesta ja Osuuskauppa Keskimaan toimenpiteistä viruksen suhteen. Päivitämme tätä sivua jatkuvasti, joten löydät täältä aina uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Keskimaan toimenpiteet koronatilanteen hillitsemiseksi
(päivitetty 24.4.2020)

 • Keskimaan Kauppa-apu-palvelu laajenee S-marketeihin Tikkakoskelle, Vaajakoskelle ja Viitasaarelle. Keskimaan Kauppa-apua eli ruokakaupan tilaus- ja noutopalvelua on nyt laajennettu Tikkakosken, Vaajakosken ja Viitasaaren S-marketeihin. Kauppa-apu-palvelu suunnattiin ensisijaisesti COVID-19-viruksen riskiryhmiin kuuluville henkilöille, mutta jatkossa palvelu on saatavilla lähialueiden kaikille asukkaille. Palvelussa verkkokaupasta tai puhelimitse valitut tuotteet kerätään toimipaikassa valmiiksi kasseihin ja ne noudetaan tai toimitetaan sovittuna aikana. Lue lisää tästä
   
 • Keskimaa joutuu perumaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kesän 2020 osalta. COVID-19-koronaviruspandemian aiheuttamat poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet ennennäkemättömällä tavalla myös Osuuskauppa Keskimaan toimintaan. Useita toimipaikkoja on jouduttu sulkemaan ja osa henkilökunnasta on lomautettu tai työllistetty oman toimipaikkansa sijasta ruokakaupan tarpeisiin. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kesälle 2020 suunniteltu Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu joudutaan perumaan. Lue lisää tästä 
   
 • Laukaan S-market palvelee toistaiseksi ympäri vuorokauden. Ma 20.4.2020 alkaen Laukaan S-market palvelee asiakkaita toistaiseksi ympärivuorokautisesti. 24/7-aukioloajalla halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman turvalliset puitteet asiointiin, kun asiakasmäärät tasoittuvat entisestään. Lue lisää tästä  
   
 • Keskimaan marketkaupan aukioloaikoja laajennetaan poikkeustilanteen vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa laajentaa S-marketien, Prismojen sekä useiden Sale-myymälöiden aukioloaikoja toistaiseksi. Tiistaista 14.4. alkaen S-marketit palvelevat arkisin ja lauantaisin jo kello 6 alkaen. Prisma Keljo ja Prisma Palokka palvelevat jatkossa klo 6–24, Prisma Seppälän ollessa avoinna kellon ympäri 24/7. Näiden lisäksi myös useiden Sale-myymälöiden aukioloaikoja on laajennettu toimipaikkakohtaisesti. Lue lisää tästä.

 • Keskimaan Kauppa-apu-palvelu riskiryhmille käynnistyy neljässä S-marketissa Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Palvelussa verkkokaupasta valitut tuotteet kerätään toimipaikassa valmiiksi kasseihin ja ne noudetaan tai toimitetaan sovittuna aikana. Kauppa-apu löytyy osoitteesta www.sinunetusi.fi/kauppa-apu. Tilauksia on mahdollistaa hoitaa myös puhelimitse Keskimaan oman call centerin kautta. Lue lisää tästä

 • Keskimaalla aloitetaan suunnitelmallinen lomautettavien takaisin töihin kutsuminen. Töiden ja työvuorojen suunnittelua yli toimialarajojen koordinoi Keskimaan oma työvuorosuunnittelun ryhmä. Tavoitteena on tarjota lomautetuille työntekijöille töitä ruokakaupan alalta. Takaisin töihin kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa yli 100 työntekijää. Lue lisää tästä.

 • ABC Vaajakoski ja ABC Keljonkangas mukaan ruoan take away -myyntiin. Vaajakoskelta ja Keljonkankaalta voi ostaa mukaan pitsaa ja burgereita. Näin mahdollistetaan asiakkaille ABC mobiiili- ja noutoparkkiasiointi.

 • Prisma Seppälä auki 24/7. Prisma Seppälä palvelee 1.4.2020 alkaen ympärivuorokautisella aukioloajalla. Aukioloaikojen laajentamisella halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman turvalliset puitteet asiointiin, kun asiakasmäärät tasoittuvat entisestään. Tavaravirrat ovat kasvaneet ruokakaupoissa koronaviruksen vuoksi, joten ympärivuorokautinen aukioloaika tasoittaa myös kuormien purkamista ja vauhdittaa muun muassa Kauppakassi-palvelun keräilyä. Lue lisää tästä.

 • Keskimaa palkkaa tulevaksi kesäksi suunniteltua vähemmän kesätyöntekijöitä. Kevään rekrytointiprosessissa haimme kesätyöntekijöitä kaupan myymälöiden lisäksi ravintoloihin, hotelleihin ja ABC-liikennemyymälöihin, joista suurin osa on suljettu koronatilanteen vuoksi. Pystymme tarjoamaan kesätyötä tulevana kesänä varmuudella vain kaupan toimialan tehtävissä. Tässä vaiheessa kevättä ABC-liikennemyymälöiden kesätyötilanne on vielä epävarma. ABC:n kesätyöhakijoille tiedotetaan etenemisestä henkilökohtaisesti heti, kun tilanne selkiytyy. Lue lisätietoja Ässäduunissa-sivuiltamme.

 • Ravintolaruokaa take away -tilauksina. Ravintola Revolution sekä pikaruokaravintolat Hesburger Sokkari ja Hesburger Seppälä laajennettuna Pizza Buffan noutopitsa palvelulla jatkavat toimintaa take away -ravintoloina. Revolutionin kautta voi tilata myös VENNin ja Green Eggin suosikkiannoksia. Ohjeet take away –ruoan tilaamiseen löydät osoitteesta keskimaa.fi/takeaway.  

 • Keskimaa sulki osan ravintoloista kokonaan, kaikkien ravintoloiden asiakastilat ja Original Sokos Hotel Alexandran. Yökerhot Bra ja Freetime suljettiin toistaiseksi 18.3. alkaen, ja jo aiemmin niiden kaikki keikat ja tapahtumat peruttiin. Ti 24.3. alkaen suljettiin Original Sokos Hotel Alexandra ja sen yhteydessä toimivat ravintolat Franseska, Frans & Sandra sekä Jalo Kitchen & Lounge. Lisäksi suljetaan Amarillo, VENN, Kirkkopuiston ja Jyväskeskuksen Rossot, Matkakeskuksen Hesburger sekä ravintola Green Egg. La 28.3. alkaen suljettiin lisäksi ravintola Trattoria Aukio sekä Prisma Seppälän Buffa ja Presso.  

 • Keskimaa sulkee ABC-liikennemyymälöiden ravintolat, polttonestejakelu säilyy entisellään. ABC Hirvaskangas, ABC Keljonkangas ja ABC Vaajakoski jatkavat ruokakauppoina. Lue koko tiedote tästä.

 • S-market Äänekoski ja Laukaa avautuvat maanantaista lauantaihin jo klo 6. Aamun ensimmäinen tunti on tarkoitettu erityisesti riskiryhmille.

 • Parturi-kampaamo Prisma Seppälän aukioloajat muuttuvat. Maanantaista 23.3. Lähtien parturi-kampaamo palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-19 sekä lauantaisin klo 8-17. Sunnuntaisin parturi-kampaamo on suljettu. Jos asiakas on varannut ennakkoon ajan, joka on muuttuneiden aukioloaikojen ulkopuolella, asiakas otetaan vastaan normaalisti.

 • Kauppakeskus Sokkarin aukioloaikoja supistetaan. Kauppakeskus Sokkari palvelee lauantaista 21.3. alkaen maanantaista perjantaihin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-17. Sunnuntaisin kauppakeskus on kiinni. Kerroksessa -1 toimivat Mestarin Herkku, Alko ja Jyväskylän Uusi Apteekki ovat avoinna normaalisti omilla aukioloajoillaan.

 • Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden, hotellien ja ABC-liikennemyymälöiden henkilökunta auttaa Prismojen, S-marketien ja Sale-myymälöiden henkilökuntaa. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja hotelleissa on hiljentynyt, ja vastaavasti ruokakaupoissa kasvanut. Ruokakaupoissa autetaan nyt ympäri Keski-Suomen kuormien purkamisessa, hyllyttämisessä ja asiakaspalvelussa, jotta normaalia suurempi tavaramäärä saadaan sujuvasti asiakkaiden käyttöön. Lue lisää

 • Ruokakaupoissamme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa on varmistettu ruoan riittävyys lisätilauksilla. Olemme saaneet kysymyksiä ruoan riittävyydestä. Haluamme kaikkien tietävän, että S-ryhmä ja Osuuskauppa Keskimaa tekevät kaikkensa, että kauppojemme hyllyihin riittää ruokaa ja käyttötavaraa.
  Tavarankuljetukset ovat toimineet koko ajan normaalisti iltojen ja öiden aikana ja myös jatkossa hyllyihin saadaan täydennystä tavalliseen tapaan. Kauppamme tekee päivittäin tilauksia ja lisätilauksia. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava (eri merkkiä oleva) tuote. Joitain pieniä puutteita varmasti ilmenee, mutta pyrimme priorisoimaan suosituimpia tuotteita.

 • Myymälän aamun 1. aukiolotunti rauhoitettu riskiryhmille! Kauppojemme ensimmäinen aukiolotunti on varattu riskiryhmiin kuuluville viikon jokaisena päivänä. Suosittelemme muita asiakkaita jättämään asioinnin myöhempään ajankohtaan. Näin riskiryhmiä odottaa myymälä, jossa pinnat on juuri puhdistettu ja kanssa-asioijien määrä tavanomaista pienempi. Haluamme näin taata riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme mahdollisimman turvallisen kaupassa käynnin koronaviruksen aikaan.

 • Tapahtumat tavarataloissa ja myymälöissä siirretään myöhempään ajankohtaan. Näin halutaan omalta osalta ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

 • Toimipaikkojen avajaistapahtumat esim. Mestarin Herkussa ja Prisma Keljossa on peruttu. Uusitut myymälät jatkavat normaalia toimintaa, ja suunnittelemme asiakkaiden ilahduttamiseksi uudet tapahtumat myöhempänä ajankohtana.

 • Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia kaikissa toimipaikoissammeTärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Olemme laittaneet laajasti nähtäviin THL:n käsienpesu- ja yskimisohjeiden tulostettavat A4-versiot mm. henkilökunnan takatiloihin, asiakkaita varten toimipaikkojen infonäytöille ja WC-tiloihin. Toimipaikoissamme on myös aloitettu tehostettu kosketuspintojen puhdistaminen. Tähän kuuluvat pinnat, jotka ovat asiakkaiden ja henkilökunnan kosketuspintoja mm. oven kahvat, kaiteet, ostoskärryjen työntökahvat, ostoskorien kahvat, pöytien ja tuolien pinnat sekä maksupäätteiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt.

 • Asiantuntijat etätöihin. Keskimaalla asiantuntijatöissä olevat työntekijät on ohjeistettu tekemään töitä etänä mahdollisimman paljon ainakin 13.4. saakka. Kokoukset ja koulutukset on peruttu lähiviikoilta tai muutettu etätapaamisiksi.

LISÄTIETOA