Koronarajoitusten vaikutukset Keskimaan ravintolaliiketoimintaan


23.12.2021

Uudet ravintolaliiketoimintaan kohdistuvat koronarajoitukset sulkevat Keskimaan yökerhot. 28.12.2021 alkaen Keskimaan kaikissa yli klo 18 avoinna olevissa ravintoloissa otetaan käyttöön koronapassi. Ravintoloita voidaan pitää avoinna klo 20 asti, anniskelu päättyy klo 17. Rajoitukset ovat voimassa 20.1.2022 asti.

Suomen hallituksen linjaamat uudet rajoitukset tulevat voimaan jouluaattona 24.12.2021, jolloin ravintolat menevät kiinni klo 22 ja anniskelu päättyy klo 21. Uusien rajoitusten myötä Keskimaan yökerhot Bra ja Freetime suljetaan toistaiseksi. Koronapassi otetaan käyttöön myös hampurilaispaikkoihin, kahviloihin ja pizzerioihin, jos ne ovat avoinna klo 18 jälkeen.

Joulun jälkeen koronapassin käyttöä rajoitetaan kolmen viikon ajaksi. Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy niin ikään klo 17 ja aukiolo sallitaan koronapassilla 18–20 .

Asiakaspaikoista voi ruokaravintoloissa 75 % normaalista asiakaspaikkamäärästä. Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan.

Rajoitusten vaikutukset Keskimaan ravintoloihin

Keskimaan kaikissa avoinna olevissa ravintoloissa otetaan koronapassit käyttöön 28.12.2021 alkaen. Keskimaan ravintolat pyritään pitämään avoinna rajoitusten puitteissa. Kaikissa ravintoloissa on 28.12. lähtien käytössä klo 18 jälkeen koronapassi ja ravintolat sulkeutuvat klo 20 mennessä, anniskelu päättyy klo 17.

− Uudet ravintolarajoitukset vaativat meiltä paljon uudenlaista suunnittelua ja henkilökunnalta joustavuutta. Ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja teemme parhaamme siinä, että ravintoloissamme olisi mahdollisimman turvallista asioida rajoitteiden puitteissa. Valmistelemme myös tarvittavilta osin mahdollisia henkilökunnan siirtotarpeita kaupan ja liikennemyymälöiden tehtäviin, mikäli rajoitukset pitkittyvät, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan johtaja Pasi Kunelius.

Tarkempaa tietoa Keskimaan ravintoloiden aukioloajoista päivitetään osoitteeseen raflaamo.fi.

Rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin

Uudet aukioloaikojen rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin. Näin ollen kaikki Keskimaan liikennemyymälät palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Keskimaan ABC-liikennemyymälöissä ei anniskella lainkaan alkoholia, joten koronapassi ei ole käytössä liikenneasemilla.  ABC-liikenneasemilla kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen asiointiin ja työskentelyyn. Asiakaspaikoista on liikennemyymälöiden ravintolatiloissa käytössä 75 %.

 


Keskimaan ravintoloiden aukioloajat osoitteessa: raflaamo.fi

Koronapassin käyttö Keskimaan ravintoloissa: www.raflaamo.fi/fi/uutiset

ABC-liikennemyymälöiden aukioloajat osoitteessa: www.abcasemat.fi