Laukaan ABC-automaatti käyttöön ennen joulua


11.10.2010

Keskimaa Osk:n ABC-automaatin rakentaminen Laukaan keskustan tuntumaan, Jyväskyläntien ja Raunilantien risteykseen käynnistyy tällä viikolla.

 – Polttonestejakelua Laukaaseen on toivottu ja kysytty meiltä vuosien varrella erittäin paljon. ABC-automaatille onkin paikkaa etsitty pitkään. Nyt voimme vihdoin vastata asiakasomistajiemme odotuksiin ja parantaa näin heidän palvelutarjontaansa Laukaassa. Tähän asti laukaalaisille lähimmät ABC-tankkauspisteet ovat sijainneet Jyväskylässä Seppälässä sekä Äänekoskella Suolahdessa tai Hirvaskankaalla, toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Uuden polttonesteautomaatin tontti sijaitsee vajaan kilometrin päässä Laukaan keskustasta Jyväskylän suuntaan. Pohjavesialueiden vuoksi automaattia ei voitu rakentaa S-marketin yhteyteen, vaan sijaintipaikaksi valikoitui Jyväskyläntien varsi.   

Laukaan ABC-polttonesteautomaatin rakennustyöt alkavat tällä viikolla, ja käyttöön asema saadaan jouluun mennessä. Rakentamisen kokonaiskustannukset ovat noin 350 000 euroa. Hankkeen toteutuksesta vastaa polttonestejakeluasemien rakentamiseen erikoistunut Asennusliike Lahtinen Oy.

Automaatin teknisessä toteutuksessa tullaan jo nyt noudattamaan polttonesteen jakeluasemia koskevan EU-standardin myötä vuonna 2012 tiukentuvia säädöksiä. Ympäristöturvallisuutta nostetaan teknisiin rakenteisiin, maaperän ja pohjaveden suojeluun, jätevesien johtamiseen ja käsittelyyn sekä ilmaan tulevien päästöjen rajoittamiseen liittyvissä asioissa.

Laukaan ABC-automaattiasemalla on mahdollista varastoida ja jaella myös yli 10 prosenttia etanolia sisältäviä bensiinejä.

– Rakenteiden korkealla etanolikestävyydellä varaudumme bensiinilaatujen kasvaviin bio-osuuksiin. Lisäksi asemalla on neljännen laadun varastointi- ja myyntivalmius markkinoille tulevien uusien laatujen myynnin aloittamiseksi.

 Laukaan uuteen ABC-automaattiin tulee sirukorttilukija, joka edellyttää korttioston ennakkovarmentamista. Korttimaksamiseen liittyvä enimmäissumman katevarauskäytäntö johtuu EU:n alueen siirtymisestä yhtenäismaksualueeksi. Ajan myötä sirukortit tulevat korvaamaan vanhat magneettijuovakortit.  

– Siirrymme turvallisiin ja EU-standardin mukaisiin sirukorttilukijoihin kaikissa myyntipisteissämme tämän syksyn ja ensi vuoden aikana. Polttonesteen jakelupisteitä meillä on toimialueellamme tämän vuoden lopussa yhteensä 32, Heikki Tervanen toteaa.