Laukaan S-market palvelee toistaiseksi ympäri vuorokauden


20.4.2020

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa S-market Laukaan aukioloaikoja poikkeustilanteen vuoksi. Maanantaista 20.4.2020 alkaen Laukaan S-market palvelee asiakkaita toistaiseksi ympärivuorokautisesti. 24/7-aukioloajalla halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman turvalliset puitteet asiointiin, kun asiakasmäärät tasoittuvat entisestään. Keskimaan ruokakaupoista myös Prisma Seppälä sekä S-market Savela Jyväskylässä palvelevat asiakkaita ympärivuorokautisesti.

 

Osuuskauppa Keskimaa tarjoaa ainoana toimijana Keski-Suomen alueella ympärivuorokautisia aukioloaikoja. S-market Savelassa ympärivuorokautisen aukioloajat ovat olleet käytössä jo vuoden päivät, mutta poikkeustilanteen vuoksi 24/7-aukioloajat on otettu käyttöön myös Prisma Seppälässä ja maanantaista 20.4.2020 lähtien myös S-market Laukaassa.

− Näinä hyvin poikkeuksellisina aikoina haluamme tehdä kaikkemme helpottaaksemme ihmisten asiointia ruokakaupoissamme. Taataksemme asiakkaille mahdollisuuden asioida mahdollisimman turvallisesti ja juuri silloin, kun se heidän päivärytmiinsä parhaiten sopii, olemme päätyneet tarjoamaan ympärivuorokautisen aukioloajan toistaiseksi myös Laukaan S-marketissa, kertoo Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola.  

24/7-aukioloaika antaa mahdollisuuden siirtää kuormien purkamista yöaikaan tehtäväksi, jolloin myymälän käytävät vapautuvat asiakkaiden väljempään asiointiin heti aamuksi.

− Meillä S-market Laukaassa aamun ensimmäiset tunnit ovat olleet erityisen suosittuja. Asiakkaillamme on selkeästi halu asioida hyvinkin varhain aamusta, joten päädyimme ratkaisuun kokeilla 24/7-aukioloaikaa. Toimenpiteen toivotaan vaikuttavan positiivisesti asiakasvirtojen tasaantumiseen, jolla on suuri merkitys niin asiakkaiden kuin meidän henkilökunnankin turvallisuuteen, toteaa S-market Laukaan marketpäällikkö Nina Röppänen.

S-market Laukaan henkilökunta on ottanut positiivisesti vastaan uudet aukioloajat. Pidemmät aukioloajat ovat myös lisänneet henkilökunnan tarvetta, joten lomautusuhan alla olleita Keskimaan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisia on nyt pystytty kutsumaan töihin ruokakaupan tarpeisiin.  

− Vapaaehtoista henkilökuntaa on löytynyt hyvin yövuoroihin. Meitä on auttanut suuresti myös se, että oman henkilökunnan lisäksi olemme saaneet Keskimaan toistaiseksi suljetuista ravintoloista ravintola-alan ammattilaisia meille avuksi, Röppänen jatkaa.

Keskimaan kaikissa marketeissa on aamun ensimmäinen aukiolotunti rauhoitettu riskiryhmiin kuuluville viikon jokaisena päivänä. Ympärivuorokauden palvelevissa myymälöissä suositellaan niin ikään riskiryhmään kuuluville varhaista aamuasiointia, jolloin kaikki pinnat on juuri puhdistettu.