Liepeellä juotiin kakkukahvit – vaikka ensimmäiset pohjat upposivat järveen


13.10.2017

Lievestuoreen S-marketissa juotiin kakkukahvit uudistuksen valmistumisen kunniaksi. Raikkaan ja avaran ilmeen saaneen myymälän valikoima on kasvanut yli tuhannella tuotteella. Henkilökunta teki remontin aikana neljä viikkoa yötöitä.

Lievestuoreen S-marketiin tilattiin muutama viikko sitten jyväskyläläiseltä Ruthin leipomolta 1 200 palaa täytekakkua tarjoiltavaksi uudistetun myymälän avajaisissa. Tilaus tehtiin hyvissä ajoin, mutta juhlaviikolla kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaisesti.

– Maanantaina elintarvikerekka suistui nelostieltä Joutsansalmeen ja vei meidän täytekakkujen pohjat mukanaan järveen. Leipomo hankki onneksi uudet pohjat nopeasti, ja meillä oli kuin olikin kahvitteluaamuna tilattu määrä täytekakkua tarjottavana, S-marketin henkilökunta kertoi.

Oman kylän kauppa

Avajaispäivänä torstaina 12.10. myymälästä kuului tyytyväistä hyrinää.

– Todella kiva, kertakaikkiaan. Käytävät ovat selkeitä ja sisääntulo avartunut. Valikoimien laajentumisen ansiosta vaativammatkin saavat tarvitsemansa tuotteet oman kylän kaupasta, viikoittain S-marketissa asioiva Raili Liminen arveli.

Vakiasiakkaaksi esittäytyi myös Veijo Varjoluoto, joka ei ollut vielä ehtinyt tutustumaan tuoteuutuuksiin.

– Meillä se on niin, että vaimo katselee enemmän uutuuksia ja minä ostan ennestään tuttuja tuotteita, hän tunnusti.

Mira Ahlstenin ja Toni Raition houkutteli S-marketiin kahvitarjoilun ohella hyvät avajaistarjoukset.

– Tämä on meille tärkeä lähikauppa. Nyt pitää katsoa ajan kanssa hyllyt läpi, että tietää, mitä kaikkea täältä löytyy, pariskunta totesi.

Luotettavuutta ja saatavuutta

Marketpäällikkö Kari Hokkanen korosti, että kylän ainoan ruokakaupan uudistus on tehty nimenomaan liepeeläisten tarpeita silmällä pitäen.

– S-marketimme on läheinen, nopea, huomioiva ja lämminhenkinen kauppa heitä varten. Meidän pitää lunastaa joka päivä laadukkuuteen, luotettavuuteen ja saatavuuteen liittyvät lupauksemme, Kari linjasi.

Tuotteet hyllyille yön tunteina

S-marketin valikoimia on kasvatettu uusien kalusteiden ansiosta yli 1 000 tuotteella. Lisäykset on tehty eri tuoteryhmiin asiakastoiveita kuunnellen.

– Uutuuksia on tullut esimerkiksi napostelu- ja texmex-tuotteisiin, jauhoihin, makeisiin, kissanruokiin ja panimojuomiin, Antti Halinen ja Noora Hänninen luettelevat.

– Uutta ovat myös lähileipomoilta tulevat irtopullat sekä paikan päällä sulatettavat munkit, Sanna Hämäläinen jatkaa.

Heillä on takanaan lähes neliviikkoinen yötyöputki.

– Hyllytimme tuotteet uusille paikoilleen yöaikaan, häiritsemättä asiakkaita. Todella jouhevasti sujunut urakka tuntui motivoivalta ja palkitsevalta, kun näki joka aamu työnsä tulokset asiakkaille paremman myymälän rakentamisessa, kolmikko sanaili. 

Teksti ja kuvat: Kristiina Tammitie