Luontevaa leipää


13.4.2015

Lievestuoreelle toimiva PS-Luonteva on monipuolistanut keskisuomalaista leipäkulttuuria.

PS-Luontevan leipomossa on yön pikkutunneilla täysi tohina päällä. Taikinantekijät ovat tulleet töihin jo ennen puolta yötä. Seuraavaksi vuoronsa ovat aloittaneet portaittain leipälinjalaiset, paistajat ja pakkaajat. Leipäautot tuoksuvine lasteineen starttaavat aamukuudelta.

– Leivomme kuutena päivänä viikossa. Tuotevalikoimaamme kuuluu 17 vehnä- ja sekaleipää, 3 ruisleipää sekä useita erilaisia kahvileipiä. Lisäksi teemme kiertäville konsulenteillemme irtomyyntituotteita, myyntijohtaja Tero Nieminen kertoo.

Tämän kesän tulokas on Lievestuoreen Myllyn jauhoista leivottu ruislimppu.

– Tuotekehitystä tehdään koko ajan. Tulevien klassikoiden rinnalle on luvassa uutuuksia myös jatkossa, Tero lupaa.

Satakuntalaisia makuja

Honkajoella vuosia toimineen Pirjon Pakarin uuden sisarleipomon tuotannossa kunnioitetaan satakuntalaisia leipäperinteitä, mikä näkyy muun muassa vaalean leivän vahvana osuutena sekä leivän pyöreänä muotona. Pirjon-tuotemerkillä myytävien tuotteiden valtteja ovat lisäaineettomuus, käsityön leima, kotitekoisuuden tuntu sekä luomu, jonka merkitys korostuu tulevaisuudessa.

– Monipuolistamme keskisuomalaista leipäkulttuuria ja tarjoamme maakunnan ihmisille uudenlaisia makuja, Tero kiteyttää.

PS-Luontevan tuotannosta myydään Keskimaan kautta peräti puolet. Pirjon-tuotteita saa kaikista maakunnan S-kaupoista. Valikoimiin kuuluvat myös Maistikas-tuoteryhmän gluteenittomat sämpylät, leivät ja kahvivehnäset, jotka leivotaan Honkajoella erillisessä leipomossa perinteisin reseptein ilman lisäaineita.

– Keskimaa on tarjonnut meille Keski-Suomessa kivijalan, jonka päälle toimintaa on voitu lähteä rakentamaan. Yhteistyö osuuskaupan kanssa on leipomon perustamissuunnitelmista lähtien ollut aktiivista ja palkitsevaa, markkinointipäällikkö Tuija Mäkinen kiittelee.