Meiltähän se edullisin löytyi


27.10.2014

Keskimaassa lähtökohtana on, että S-market on aina oman paikkakuntansa tai alueensa edullisin ostospaikka. Erityisesti suurimmissa S-marketeissa hintojen alentamiseen on parin viime vuoden aikana panostettu voimakkaasti.

– Hintahomma on kuin marathonin juoksemista. Asiakkaat eivät huomaa alennettuja hintoja hetkessä, vaan siihen menee aikaa. Pikkuhiljaa tietoisuus on kuitenkin lisääntynyt, marketpäällikkö Juuso Tyyskä Jämsän S-marketista kuvailee.
– Kun kolme ja puoli vuotta sitten siirryin Jämsän S-marketiin, asiakkaat tulivat usein kertomaan, että Lidlissä tämä ja tämä tuote on halvempi kuin teillä. Nyt sellaiset puheet ovat loppuneet likimain kokonaan. Vasta tänään tosin asiakas ihmetteli, miksi meillä on kalliimpaa maitoa kuin naapurissa. Mentiin yhdessä maitokaapin äärelle katsomaan, ja meiltähän se edullisin kotimainen maito sitten löytyi, Juuso kehaisee.
Onpa Jämsän S-market saanut vakiasiakkaita hintatasonsa ansiosta kauempaakin.
– Eräs espoolaismies kulkee mökkireissuja tästä ohitse ja poikkeaa aina ostoksille. Jämsän S-market on hänen mukaansa koko Suomen halvin kauppa.

Hinnat kovassa syynissä

Keskimaa teettää ulkopuolisella tutkimuslaitoksella hintavertailuja kuukausittain. Muutamien yksittäisten tuotteiden sijasta verrataan koko tuotevalikoimaa, jolloin tulos on luotettava, kattava ja totuudenmukainen.
– Lisäksi käymme itse vertailemassa hintoja. Jos Lidl muuttaa hintoja alaspäin, me vedämme alemmaksi saman tien.
 

Teksti: Kristiina Tammitie