Mestarin Herkulle kalan MSC-sertifiointi – vastuullisesti pyydettyä kalaa


28.1.2021

Osuuskauppa Keskimaan Mestarin Herkun kalatiski on saanut MSC-sertifioinnin. Kyseessä on WWF:n suosittelema ja arvostettu kestävästä kalastuksesta kertova sertifikaatti. Sertifioituja kalatiskejä on valtakunnallisesti S-ryhmässä vajaa parikymmentä.

Jyväskylän ydinkeskustassa, kauppakeskus Sokkarin pohjakerroksessa toimivan Mestarin Herkun kalatiski on saanut MSC-sertifioinnin. MSC:n sininen kalamerkki tarkoittaa, että kala tai äyriäistuote on peräisin luonnonvaraista kalaa pyytävästä kalastusyrityksestä ja jäljitettävissä kestävään lähteeseen. Kalatiskin lisäksi MSC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita löytyy niin pakasteista, säilykkeistä, kalajalosteista kuin pakatuista kaloistakin.

− Mestarin Herkun kalatiskin henkilökunta on käynyt joulukuussa läpi ulkopuolisen auditoinnin, ja saimme virallisesti MSC-sertifikaatit tammikuussa. Sertifioidut tuotteet on helppo tunnistaa MSC:n sinisestä kalamerkistä, joka on yksi tunnetuimmista kalastusalan kansainvälisistä ympäristömerkeistä, kertoo Mestarin Herkun ruokamestari Joanna Laitinen.

− Mestarin Torilta löytyy todella laaja ja vaihtuva valikoima MSC-merkinnän saaneita ja vastuullisesti pyydettyjä ja vastuullisesti kasvatettuja eli ASC-merkinnän saaneita tuoreita kaloja, äyriäisiä, nilviäisiä ja erilaisia kalajalosteita. Lisäksi meillä on saatavilla useiden paikallisten kalastajien vastuullisesti pyytämiä kaloja. Paikalliset kalastajat mahdollistavatkin Mestarin Herkussa runsaan ja vaihtelevan valikoiman myös maukasta ja tuoretta lähikalaa, Laitinen täsmentää.

Mestarin Herkkuun kalaa toimitetaan useita kertoja viikossa Keski-Suomen järvistä, kuten muun muassa Päijänteeltä, Keiteleeltä, Konnevedeltä ja Kuuhankavedeltä. Sesongin mukaan tarjolla on vastuullisesti pyydettyä kuhaa, haukea, ahventa, madetta, muikkuja ja siikaa.

Osaamisen ja laadun takeena viime keväänä täysin uudistetusta Mestarin Herkusta löytyy Keski-Suomen ainoana ruokakauppana myös arvostettu Rôtisseurs-kilpi.

Lisätietoa kalan ympäristömerkeistä: https://wwf.fi/kalaopas/kalan-ymparistomerkit/

Tervetuloa Mestarin Herkkuun: https://mestarinherkku.fi/mestarinherkku/


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun ruokamestari Joanna Laitinen, joanna.laitinen@sok.fi, 050 5441138

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun myymäläpäällikkö Miikka Mikola, miikka.mikola@sok.fi, 050 5938326

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun apulaismyymäläpäällikkö Elisa Arkivuo, elisa.arkivuo@sok.fi, 040 5121899