Mitä kuuluu S-market Uuraisille?


6.6.2024

Upouusi S-market Uurainen avattiin helmikuun lopulla korvaamaan vanhan Salen. Avauspäivää vietettiin riemukkaissa tunnelmissa, kun uutta markettia saavuttiin katsomaan läheltä ja kaukaa.

– On ollut ilo huomata, että asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä uuteen markettiin. Kauppa on lähtenyt käyntiin todella upeasti ja ensimmäisille kuukausille asetetut tavoitteet ovat täyttyneet jopa odotettua paremmin, marketpäällikkö Sanna Kujala kertoo.

Kevään kynnyksellä uuraislaisille suoritettiin asiakaskysely, jonka avulla haluttiin selvittää mitä mieltä asiakkaat ovat uudesta S-marketista. Vastaajia saatiin 483.

– Asiakaskyselyn suuri vastausmäärä oli meille positiivinen yllätys. Hienoa, että uuraislaiset ovat ottaneet kaupan omakseen ja sen kehittäminen kiinnostaa laajasti. Asiakkaat antoivat kyselyssä erittäin paljon kiitosta myymälän laajentuneesta valikoimasta, parkkipaikasta ja asiakasvessasta. Kaikista eniten kiitettiin ja kehuttiin meidän mahtavaa tiimiä ystävällisestä palvelusta.

Suurin osa vastaajista kertoi asioinnin helppouden, kassapalveluiden sujuvuuden ja myymälän ilmeen olevan erinomaisella tasolla. Valikoima ja paistopiste arvioitiin hyväksi. Kyselyn avoimissa vastauksissa kiiteltiin erityisesti parantunutta valikoimaa ja edullisempaa hintatasoa.

– 73 % vastaajista kertoi löytäneensä kauppareissulla kaiken haluamansa. Tämä oli hienoa kuulla, sillä entiseen Saleen verrattaessa on valikoimamme kasvanut noin 5 000 tuotteella. Asiakastoiveiden perusteella vahvistimme mm. kala-, liha-, panimotuote- sekä lemmikkieläintarvikkeiden ja -ruokien valikoimia.

Kiitosta henkilökunnalle

S-market Uuraisille rakennettiin ruoan verkkokauppa asiakkaiden toiveiden pohjalta. Kyselystä kävi kuitenkin ilmi, että vasta 7 % vastaajista on käyttänyt palvelua.

– Verkkokauppa mahdollistaa ruokaostosten tekemisen helposti verkossa ja niiden noutamisen valmiiksi kerättynä myymälästämme. Kannustan rohkeasti kokeilemaan verkkokauppaa. Palvelua on helppo käyttää ja se tuo myös helpotusta arkeen.

Vastauksista kävi ilmi, että marketin henkilökuntaan ollaan erittäin tyytyväisiä. 70 % antoi täydet pisteet, kun kysyttiin tyytyväisyyttä asteikolla 1–5.

– Positiivisen palautteen runsas määrä on aidosti ja isosti ilahduttanut koko työryhmäämme. Positiivisen vireen on voinut aistia myös myymälän käytäväkeskusteluissa asiakkaidemme kanssa, tämä antaa virtaa ja iloa meidän jokaiseen työpäiväämme.

Tehdyn kyselyn tuloksia käydään läpi vielä koko työryhmän kanssa ja esiin nousseihin tuotetoiveisiin ja kehitysehdotuksiin tartutaan mahdollisuuksien mukaan.

– Käymme kyselyn tulokset läpi vielä yhdessä työryhmämme kanssa ja toteutamme niitä toiveita, jotka on mahdollista toteuttaa. Tuotetoiveita saimme runsaasti ja osa toiveista löytyykin jo hyllystä.