Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu – ajattoman modernia tyyliä keskisuomalaisella twistillä


2.2.2017

Jyväskylän keskustan suurimman hotellin, Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran uudistus etenee aikataulun mukaisesti. Uusi Jalo-ravintola avataan maaliskuussa. Ensi kesänä valmistuvan, täysin remontoitavan hotellisiiven mallihuone on valmistunut. Kokoustiloihin on rakentumassa inspiroiva luova huone.

Original Sokos Hotel Alexandran remontissa olevaan hotellin vanhimpaan osaa tulee yhteensä 65 uutta huonetta viiteen kerrokseen. Superior-huoneita on 57, junior-sviittejä 4 sekä sviittejä 4. Huoneiden koko vaihtelee reilusta 20 neliöstä 60 neliöön. Superior-luokan mallihuone valmistui viime viikolla.

– Mallihuoneen perusteella saadaan lisää ideoita ja täsmennyksiä siitä, miten huoneista tulee viihtyisiä ja mahdollisimman toimivia. Viihtyisyyttä lisäävät esimerkiksi huoneiden tasaisesti jäähdyttävät kattopaneelit sekä tilava kylpyhuone, jossa on riittävästi laskutilaa, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kuvailee.

Huoneiden värimaailma ja materiaalivalinnat saavat vaikutteita keskisuomalaisesta luonnosta sekä Alvar Aallon arkkitehtuurista. Aallon muotokieli, värit ja tyyli ovat vahvimmin esillä kuudennen kerroksen Aalto-sviitissä. Huoneiden kaikki kiinteät kalusteet valmistaa Palokan Puutuote Oy.

– Original Sokos Hotel Alexandran vahvuus on ajattoman moderni tyyli, toteaa uudet huoneet suunnitellut sisustusarkkitehti Kristiina Michelsson. Hän on aiemminkin suunnitellut Alexandran huonesisustuksia, samoin hotellin vastaanoton sekä kokous- ja lounasravintolatilat.

– Hotellikerrosten käytäville omaleimaisen ilmeen luo seinien puuviilupinta sekä epäsuoraa valaistusta hyödyntävä valaistustekniikka. Luonnonläheisyyttä huokuvat lattioiden akvarellimaiset kuvioinnit, joissa inspiraation lähteenä ovat puiden varjot.

Remontissa olevan hotellisiiven katutasossa Jalo –ravintola avataan täysin uudistuneena maaliskuun aikana. Asemakadun varrelle rakennettava, ympärivuotiseen käyttöön tuleva terassi valmistuu myöhemmin keväällä.

– Rennossa ja modernissa Jalossa on ennestään tuttuja elementtejä, mutta myös paljon uutta miljöössä, palvelussa sekä ruoka- ja juomalistoilla, ravintolapäällikkö Jaska Lahti kertoo.

– Täysin uusi keittiö mahdollistaa uudenlaiset valmistustekniikat ja monipuolistaa näin ruokatarjontaa. Juomapuolella olutvalikoima pidetään totuttuun tapaan laajana ja viinivalikoima kasvaa, hän jatkaa.

Jalo työllistää jatkossa 23 työntekijää. Uusia työntekijöitä rekrytoidaan kausityöntekijät mukaan lukien 8-10.

– Uusi Jalo kiinnostaa asiakkaiden lisäksi myös alan ammattilaisia. Olemme saaneet yli 70 hakemusta henkilöiltä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa Jalon tarinaa. Henkilöstövalinnoissa arvostamme sekä ammatillista kokemusta että innokasta ja avointa asennetta.

Alexandrassa päivitetään kevään aikana myös vanhempia hotellihuoneita muun muassa sisustustekstiilejä uusimalla. Economy-luokkaa lukuunottamatta kaikkiin huoneisiin tulee huonekohtainen, säädettävä ilmastointi.

Kokoustiloissa uutta on helmi-maaliskuussa valmistuva luova huone. 5-12 henkilön pienryhmille aktiiviseen ja luovaan työskentelyyn soveltuvaan kokoustilaan tulee muun muassa ergonominen sähköpöytä korkeine tuoleineen, sohvaryhmä, keinutuoleja, erilaisia työskentely- ja tehosteseiniä sekä muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Luovan huoneen värisävyt on poimittu Järvi-Suomen luonnosta. Sama teema näkyy myös uudistettavissa saunatiloissa.

Original Sokos Hotel Alexandran uudistaminen ei ole merkittävästi häirinnyt hotellin toimintaa.

– Asiakkaamme ovat ymmärtäneet, että teemme heille parempaa hotellia. Ulkoalueiden kulkureittien rajoittaminen sekä rakentamisesta aiheutuvat äänet eivät asiakkaitamme juurikaan harmita, kun tiedossa on entistä parempia asiakaskokemuksia tulevaisuudessa, Hannu Nirkkonen toteaa.