Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu


30.5.2016

Jyväskylän ydinkeskustalle uusi kaupunkikuvan kirkastaja

Osuuskauppa Keskimaa käynnistää Original Sokos Hotel Alexandran suuren uudistuksen syyskuussa.

Keskimaa uudistaa Original Sokos Hotel Alexandran entistä omaleimaisemmaksi city-hotelliksi.

– Haluamme edelleen parantaa hotellivieraidemme asiakaskokemusta. Henkilökuntamme on nostanut omalla työllään hotellin palvelukulttuurin erinomaiseksi. Uudistuksen myötä saamme fyysiset puitteet samalle laatutasolle, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kuvailee.

Keskimaalla on Original Sokos Hotel Alexandran uudistuksen jälkeen kaksi Jyväskylän moderneinta ja vetovoimaisinta hotellia, joiden sijainti on ihanteellinen: Original Sokos Hotel Alexandra palvelee Jyväskylän ydinkeskustan keskeisimmällä paikalla Matkakeskuksen vieressä ja tulevan torin laidalla, Solo Sokos Hotel Paviljonki puolestaan messu- ja kongressikeskus Paviljongin yhteydessä.

– Me Keskimaassa uskomme vahvasti Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailulliseen vetovoimaan. Haluamme olla keskeisenä toimijana mukana kehittämässä alan palveluja nyt ja tulevaisuudessa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius painottaa.

Matkailutoimialan ennusmerkit ovat Jyväskylässä hyvät.

– Muutaman paikallaan polkeneen vuoden jälkeen majoitusvuorokaudet ovat kääntyneet kasvuun. Etenkin työmatkustuksessa on nähtävissä selviä piristymisen merkkejä.

Alexandran remontti käynnistyy syyskuussa hotellin Asemakatuun rajoittuvasta osasta. Täysin uuden ilmeen saavat sekä sekä hotellihuoneet että Gastropub Jalon ravintolatilat. Asema-aukiolle, eli Jyväskylän tulevalle torille avautuva hotellin julkisivu muuttuu täysin. Hotellin uusi ilme parantaa kaupunkikuvaa sekä luo vetovoimaa torille ja torin ympäristöön.

Remontin ensimmäinen vaihe valmistuu kesäksi 2017. Sen jälkeen työt jatkuvat muiden hotellihuoneiden sekä Fransmanni-ravintolan uudistuksella. Myös hotellin kokoustiloja kehitetään edelleen.

Investointi on lähivuosina yksi matkailualan suurimmista Keski-Suomessa: kokonaiskustannukset ovat reilut 9 miljoonaa euroa, josta valtaosa kuluu kiinteistöteknisiin uudistuksiin.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Keskimaan pitkäaikainen ja luotettu yhteistyökumppani, jyväskyläinen Rakennustoimisto Alonen Oy.

– Alexandran remontti on meille erittäin merkittävä kohde, joka tulee olemaan ensi talvena suurin urakkamme. Syksyn ja talven yli hotelliuudistus työllistää meidän omaa väkeämme parikymmentä henkilöä, jotka kaikki ovat Jyväskylästä, toimitusjohtaja Matti Alonen kuvailee.

Alosen rinnalla toinen merkittävä Alexandran remonttiurakoitsija on LVIS-töistä kohteessa vastaava Bravida Jyväskylä.

Sisustussuunnittelijana toimii sisustusarkkitehti Kristiina Michelsson Studio Arcibellasta.  Michelsson tunnetaan julkisista tiloista, joissa jokainen asiakas tuntee olonsa huomioiduksi.

 

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa:

toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000
hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen, 050 364 0249
kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 5025 252

Rakennustoimisto Alonen Oy: toimitusjohtaja Matti Alonen, 040 751 5898