Original Sokos Hotel Alexandralle saunasertifikaatti ja Green Key –ympäristömerkki


22.5.2017

Jyväskylän keskustassa sijaitseva Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandra on saanut kaksi matkailualalla arvostettua tunnustusta. Autentic Finnish Sauna Experience –sertifikaatti myönnetään maailman parhaimpien saunaelämysten tuottajille. Green Key –ympäristömerkki kertoo hotellin sitoutumisesta ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen.

Autentic Finnish Sauna Experience –sertifikaatti viestii asiakkaille ja henkilöstölle, että saunaelämys on laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Sauna from Finland Ry. auditoi parhaita saunaelämyksiä puhtauden, moniaistisuuden, aitouden ja rentoutumisen näkökulmista, elämyksen kokonaisvaltaisuutta korostaen.

Auditoinnissa saunaelämyksen laadukkaita elementtejä ja ydinarvoja tarkastellaan kokonaisuutena ennen saunaa, saunomisen aikana ja saunan jälkeen. Raportti perustuu auditoijien omiin kokemuksiin sekä asiakashaastatteluun.

– Hienot vilvoittelutilat. Tekisi mieli sanoa, että ollaan lähellä Suomen parasta tai ainakin hyvä kakkonen, Original Sokos Hotel Alexandran auditointiraportissa todetaan.

Hotellin saunaosasto on uudistettu kevään aikana.

– Olemme todella ylpeitä entistä viihtyisämmästä saunaosastostamme ja sen saamasta tunnustuksesta. Auditointi antoi palvelujemme kehittämiseen uusia näkökulmia ja ideoita, joiden myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin kokonaisvaltaisempia hyvinvointielämyksiä. Ulkomaisille vieraillemme pääsemme esittelemään suomalaista saunakulttuuria parhaimmillaan – palveluna, joka on mietitty yksityiskohtia myöten, hotellipäällikkö Leena Räikkönen kuvailee.

Hotellin saunaosasto on yleensä vain hotellivieraiden käytössä. Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla 1.-8.7. Alexandraan pääsevät kuitenkin saunomaan 5 eurolla kaikki halukkaat päivittäin kello 17-22.

Vihreä avain edellyttää tekoja

Original Sokos Hotel Alexandralle on myönnetty myös Green Key –ympäristömerkki, jonka saaminen edellyttää tiukan, kansainvälisen tason ympäristökriteeristön täyttämistä.

Merkin saanut hotelli on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Toukokuun alussa tehdyssä Alexandran auditoinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa hotellin tarjoamaan ekologiseen liikkumiseen, energiatehokkuuteen, lajitteluun ja kierrätykseen, vedenvirtaamiin hanoista ja suihkuista, henkilöstön ympäristötietouteen, asiakkaiden kannustamiseen ympäristöasioissa sekä lähi-, luomu- ja kasvisruoan tarjontaan.

Leena Räikkönen toteaa, että ympäristötietoiset asiakkaat voivat yöpyä Original Sokos Hotel Alexandrassa hyvällä omallatunnolla. Käytännön ekoteoista löytyy runsaasti esimerkkejä, asiakaskäytössä olevista polkupyöristä ravintoloissa tarjottaviin paikallisiin elintarvikkeisiin.

– Remontin yhteydessä lämmön talteenottoa on parannettu, led-valaistusta lisätty ja hanoja vaihdettu vähemmän vettä kuluttaviksi. Lisäksi olemme antaneet käytöstä poistettuja kalusteita Sovatek-säätiölle kunnostettaviksi ja jälleenmyytäviksi. Vuodevaatteita olemme lahjoittaneet pieneläinklinikoille, hevosklinikalle ja Jyväskylän Agility Team Ry:lle, hotellipäällikkö jatkaa ympäristötekojen listaa.