Original Sokos Hotel Alexandran uudet huoneet valmistuvat


3.7.2017

Ensimmäiset yöpyjät Suomipop-viikonloppuna

Osuuskauppa Keskimaan Jyväskylässä sijaitsevan Original Sokos Hotel Alexandran Asemakadun puoleisen hotellisiiven uudet huoneet ovat valmistuneet. Seuraavaksi uuden ilmeen saa aamiais-, kokous- ja tilausravintola Franseska.

Original Sokos Hotel Alexandraan on valmistunut 65 uutta huonetta. Viidessä kerroksessa on 57 superior-huonetta, 4 junior-sviittiä ja 4 sviittiä. Huoneiden koko vaihtelee reilusta 20 neliöstä 60 neliöön.

– Tarjoamme vieraillemme entistäkin parempia hotellikokemuksia, onpa kyse työ- tai vapaa-ajan matkustajista. Tavanomaista tilavammat, laadukkaasti sisustetut ja helposti muunneltavat huoneet mukautuvat asiakkaidemme erilaisiin ja vaihteleviin tarpeisiin. Ensimmäiset asiakkaat ajattoman moderneihin huoneisiin majoitetaan Suomipop-festivaalin aikaan, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kuvailee.

Nyt valmistuneiden huoneiden värimaailma ja materiaalivalinnat ovat saaneet vaikutteita keskisuomalaisesta luonnosta: aitoja materiaaleja, eläviä puupintoja, vaaleaa värimaailmaa ja kontrastina tummia sävyjä. Kalusteet ovat kotimaisia, esimerkiksi pöydät ja kaapit on valmistanut Palokan Puutuote Oy. Viihtyisyyttä lisäävät epäsuora led-valaistus, huoneiden tasaisesti jäähdyttävät kattopaneelit sekä tilava kylpyhuone. Huoneista suurin ja näyttävin on kuudennen kerroksen Aalto-sviitti, jossa arkkitehti Alvar Aallon muotokieli, värit ja tyyli ovat vahvasti esillä.

Huonekerrosten käytäville omaleimaisen ilmeen tuovat seinien puuviilupinnat, tyylikäs valaistus sekä värien voimakkaat kontrastit. Luonnonläheisyyttä huokuvat lattioiden akvarellimaiset kuvioinnit, joissa inspiraation lähteenä ovat puiden varjot.

Uudet huoneet sijaitsevat vuonna 1973 valmistuneessa hotellisiivessä, jonka Asemakadulle avautuva julkisivu on saanut nyt täysin uuden ilmeen.

– Valon kaupunkiin sopiva upea ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa loppukesällä, kun illat pimenevät. Kaupunkikuvaa parantaa myös heinäkuussa valmistuva Jalo Kitchen & Loungen ympärivuotiseen käyttöön tuleva terassi, Hannu Nirkkonen toteaa.

Original Sokos Hotel Alexandrassa on nyt yhteensä 239 huonetta. Remontoidun siiven täydellisen uudistuksen ohella hotellin vastaanoton yläpuolisia, vuonna 2005 valmistuneita huoneita on päivitetty, muun muassa vuoteita ja sisustustekstiilejä on vaihdettu ja lattioita hiottu. Huoneisiin on tuotu viitasaarelaisen, palkitun luontokuvaajan Jaakko Tähden valokuvia Keski-Suomen luonnosta. Tähden kuvat elävöittävät lisäksi uudistettua hotellin saunaosastoa. Kokoustiloissa merkittävin parannus on Älyläksi nimetty innovatiivisiin, innostaviin ja uutta luoviin palavereihin tarkoitettu rento tila.

Kesän aikana uuden, nykyistä keveämmän ilmeen saa aamiais-, tilaus- ja kokousravintola Franseska.

– Ravintolasaliin tulee muun muassa Naava-viherseinä, satokausiajattelua toteuttava hedelmä- ja vihannestori sekä kotoisaa tuoksua ympärilleen levittävä paistopiste. Franseskan aamiais-, lounas- ja tilausbuffeteissa tullaan entisestään korostamaan paikallisia tuotteita, hotellinjohtaja kertoo.

Lisätietoja:

hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen 050 364 0249