Osuuskauppa Keskimaa ja sen asiakasomistajat lahjoittavat 131 157 euroa keskisuomalaisten arjen parantamiseen


22.11.2017

Suomen juhlavuonna Osuuskauppa Keskimaa ja sen asiakasomistajat tekevät merkittävän lahjoituksen, jolla autetaan konkreettisin teoin tuhansia ihmisiä Keski-Suomen alueella. Hyväntekeväisyyskampanjan nimi on Ilo auttaa. Toteutuskumppaneina kampanjassa ovat Sotiemme veteraanit, Hope ry., Punainen risti ja Pelastakaa Lapset ry.

Ilo auttaa -kampanjassa lahjoitetaan asiakasomistajien joululahjaan varattu summa eli euro per omistaja. Lokakuun lopussa omistajia 128 157. Lisäksi Keskimaan henkilökunta lahjoittaa summaan 3000 euroa lisää, joten loppusumma on 131 157 euroa.

– Suomen juhlavuonna haluamme tehdä jotain poikkeuksellista ja ihmisten elämään vaikuttavaa. Siksi lahjoitamme perinteiseen asiakasomistajalahjaan varatun summan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Uskomme, että asiakasomistajamme ymmärtävät, kuinka monen ihmisen elämää voimme konkreettisesti yhdessä auttaa, kertoo toimitusjohtaja Antti Määttä.

– Osuustoiminnan periaatteiden mukaisesti haluamme tehdä yhdessä hyvää. 

Toteutuskumppaneiksi kampanjaan pyydettiin neljä järjestöä eli Sotiemme veteraanit, Hope ry., Punainen risti ja Pelastakaa Lapset ry. Sotiemme veteraanien kautta autetaan vähävaraisia veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään tukemalla heidän kotona asumistaan. Hope ry:n kanssa rakennetaan 130 vähävaraiselle lapsiperheelle kunnon joulu mahdollistamalla esimerkiksi ruoka- ja lahjahankintoja lapsille. Punaisen Ristin kautta mahdollistetaan yksinäisten vanhusten ystävätoimintaa. Pelastakaa Lapset ry:n kanssa estetään syrjäytymistä oppikirjatuen avulla ja kannustetaan lapsia liikkumaan sporttikummitoiminnan kautta. Avustustyö on jo alkanut ja jatkuu vielä vuoden 2018 aikana.   

– Valitsimme hyväntekeväisyyskohteet ja -kumppanit tarkkaan. Edellytimme, että apu saavuttaa laajasti vauvasta vaariin, ja että kumppani pystyy auttamaan laajasti Keski-Suomessa, Antti Määttä perustelee.

Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanja näkyy medioissa ja myymälöissä 23.11.2017 ja jatkuu jouluun saakka. Ilo auttaa jatkaa Keskimaan sponsorointi- ja hyväntekeväisyysteemana 2018 alkaen. Tutustu apua saaneiden ihmisten tarinoihin: www.iloauttaa.fi