Osuuskauppa Keskimaa ja SOK yhdistävät voimiaan kiinteistötoiminnoissa


30.4.2018

Osuuskauppa Keskimaa ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta ovat sopineet kiinteistötoimintoja koskevasta yhteistyöstä. Osuuskauppa Keskimaan kiinteistötoimintojen ja kiinteistötalouden toimintojen henkilöstöä siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä SOK Kiinteistöässään S-ryhmän sisäisessä liikkeen luovutuksessa 01.08.2018.

Liikkeenluovutuksen piirissä on kolme henkilöä ja sen tavoitteena on yhdistää Osuuskauppa Keskimaan ja SOK:n kiinteistötoimintojen ja kiinteistötalouden toimintojen resursseja kaupan sekä palvelualan kiristyvässä kilpailussa.

– Siirrymme Osuuskauppa Keskimaan kiinteistötoiminnossa omistaja–palveluntuottaja-malliin ja Keskimaa keskittyy jatkossa kiinteistöjen strategiseen omistamiseen sekä liikepaikkojen kehittämiseen. Keskittämällä Keskimaan operatiiviset kiinteistö- ja kiinteistötalouden toiminnot SOK Kiinteistöässään tavoittelemme laadullisia hyötyjä sekä luomme siirtyvälle henkilöstölle mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista osaamistaan SOK kiinteistöässän ammattilaisten joukossa, Osuuskauppa Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen toteaa.

SOK Kiinteistöässä tuottaa jatkossa kiinteistöpalvelut kokonaisvaltaisesti kaikkiin Osuuskauppa Keskimaan omistamiin tai hallinnoimiin kiinteistöihin.

– SOK Kiinteistöässästä Osuuskauppa Keskimaa saa jatkossa kattavasti kaikki operatiiviset kiinteistöpalvelut: energiatehokkuuspalvelut, kiinteistöjen ylläpidon ja vuokrauksen palvelut, kiinteistöhallinnon ja kiinteistötalouden palvelut sekä tarvittaessa rakennuttajapalvelut. Keskimaan organisaatioon jää muutoksen jälkeen liikepaikkapäällikkö, jonka vastuualueeseen kuuluu mm. SOK Kiinteistöässän kanssa tehtävä operatiivinen yhteistyö ja esimerkiksi Osuuskauppa Keskimaan siivouspalveluiden hankinta ja laadunvarmistus, jatkaa Toivanen.

Toimintamallissa varmistetaan, että osuuskaupalla on aina käytössä laadukkaimmat ja kokonaisuuden kannalta edullisimmat palvelusopimukset ja -ratkaisut kaupparyhmän yhteisistä hankintasopimuksista sekä alueen paikallistoimijoilta, kertoo SOK Kiinteistöässän johtaja Otto Oksanen.

Lisäksi siirtyvä henkilöstö saa laajemman ammatillisen tuen sekä suuremman kiinteistöalan ammattilaisista koostuvan työyhteisön S-ryhmän sisällä, Oksanen jatkaa.

Tämä on luontainen jatkumo S-ryhmässä laajemminkin tunnistettua ajatusta yhdistää voimia ja keskittää tukitoimintoja SOK:lle ja hyödyntää laajempaa kokonaisnäkemystä tässä tapauksessa operatiivisen kiinteistöjohtamisen saralla Keskimaalle, Oksanen toteaa.

Liikkeenluovutus ei koske muita Osuuskauppa Keskimaan tai SOK:n toimintoja eikä muita alueosuuskauppoja, niiden myymälöitä tai toimipaikkoja.

Alueosuuskaupan asiakasomistajilleen tarjoamat palvelut säilyvät ennallaan.