Osuuskauppa Keskimaa kutsuu lomautettuja työntekijöitään suunnitelmallisesti takaisin töihin – ruokakauppa tarjoaa töitä poikkeuksellisessa tilanteessa


8.4.2020

Osuuskauppa Keskimaa käynnistää tällä viikolla suunnitelmallisen lomautettavien takaisin töihin kutsumisen. Töiden ja työvuorojen suunnittelua yli toimialarajojen koordinoi Keskimaan oma työvuorosuunnittelun ryhmä. Tavoitteena on tarjota lomautetuille työntekijöille töitä ruokakaupan alalta. Takaisin töihin kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa yli 100 työntekijää.

COVID-19-koronaviruspandemia on vaikuttanut vahvasti kaikkiin Osuuskauppa Keskimaan toimialoihin. Ravintoloiden, hotellien, ABC-liikennemyymälöiden sisäkaupan sekä tavaratalokaupan myyntien rajun laskun vuoksi Keskimaalla lomautettiin 23.3.2020 päättyneiden YT-neuvottelujen jälkeen 463 työntekijää. Heidän työllistämiseensä tehtiin suunnitelmia välittömästi, ja nyt Osuuskauppa Keskimaa aloittaa suunnitelmallisen lomautettavien takaisin töihin kutsumisen ruokakaupan tehtäviin.

– Kyseinen epidemia ja Suomen hallituksen määräämät rajoitustoimenpiteet ovat samalla aiheuttaneet sen, että ruokakaupan volyymi ja rooli yhteiskunnassa on entisestään kasvanut. Meillä on kasvava tarve työvoimalle ruokakaupoissa, ja aloitamme suunnitelmallisen lomautuksilta takaisin töihin kutsumisen Keskimaalla. Kutsumme ihmisiä ruokakaupan tehtäviin yli toimialarajojen. Ennakoimme, että lomautusten purut jatkuvat myös tulevina viikkoina, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Jo tähän mennessä lomautetuista tai lomautusuhan alla olevista työntekijöistä yli 200 on tehnyt työvuoroja ruokakaupan piirissä. Keskimaa arvioi ensivaiheessa työllistävänsä yli 100 lomautettua työntekijää. Jokaiseen takaisin töihin kutsuttavaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

– Ruokakaupoissa osaavaa henkilökuntaa tarvitaan turvaamaan myymälöiden normaalia toimintaa, mutta myös ruoan verkkokauppaostosten keräilyyn ja asiakaspalveluun. Avaamme tällä viikolla Keskimaan Kauppa-apu-palvelun eli oman ruoan verkkokauppamallin neljässä S-marketissa Jämsässä, Äänekoskella, Keuruulla ja Saarijärvellä. Keskimaan Kauppa-apu-palveluista voi riskiryhmät ostaa joko verkosta tai Keskimaan call centeriin soittamalla, ja esimerkiksi tämän Kauppa-avun pyörittämiseen tarvitaan hyviä tekijöitä, jatkaa Antti Määttä.