Osuuskauppa Keskimaa ottaa käyttöön Prismoissa suositun myymälänoudon


11.12.2023

Maailmalla on yleistä tilata verkkokauppatilaukset kotiin, mutta suomalaiset ovat noutokansaa. Osuuskauppa Keskimaa avaa Jyväskylässä Prisma Seppälään verkkokauppatilausten noutolokerot, joista käyttötavarapuolen ostokset voi noutaa 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Myymälänoudot laajenevat jo tammikuun aikana Prisma Keljoon ja Prisma Palokkaan.

Myymälänouto on Prisman verkkokaupan (prisma.fi) uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa. Tuotteet ovat noudettavissa myymälästä viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on lyhentää toimitusaikaa tulevaisuudessa jopa pariin tuntiin.

Myymälänouto on markkinassa nyt kovassa huudossa.

– Myymälänouto on asiakkaille maksuton, nopea ja luotettava vaihtoehto, eivätkä paketit uudelleenohjaudu eri toimipaikkaan. Odotamme myymälänoudon kipuavan verkkokaupan suosituimmaksi toimitustavaksi, Prismajohtaja Joonas Heiskanen kertoo.

Myymälänouto on myös ekologinen toimitustapa, sillä tuotteita ei juurikaan pakata vaan esimerkiksi pahvilaatikossa oleva tuote tai paistinpannu laitetaan noutolokeroon sellaisenaan.

Kun ostokset ovat noudettavissa, saa asiakas nouto-ohjeet tekstiviestillä. Noudon takaraja on kolme päivää.
Myymälänoudon lisäksi asiakas voi joko noutaa tuotteen myymälästä itse, varata tuotteen puhelimella tai tilata tuotteet postitse.

Nouto sopii suomalaisten arkeen

Prisman myymälänoutoa pilotoitiin S-ryhmässä viime kesänä ja tulosten perusteella nouto on suomalaisille mieluinen toimitustapa ja vaikuttaa sopivan suomalaisten arkeen.

– Ostosten nouto ylipäätään sopii suomalaisille, koska sen voi sovittaa omiin aikatauluihin eikä noutaessa tarvitse välttämättä tavata ketään. Vaikuttaa siltä, että olemme melkoisia noutolokerikkorakastajia, Joonas Heiskanen virnistää.

Prismojen henkilökunnalle myymälänouto tuo vaihtelua työtehtäviin.

– Meidän työporukkamme on uudistuksesta innoissaan ja myymälänoutoa on harjoiteltu niin, että kaikki osaavat myymälänoutotilauksen vaiheet alusta loppuun. Keräilyn avuksi kehitetty työkalu tuo tekemiseen myös pelillistä elementtiä, Prisma Seppälän käyttötavarapuolen myyntipäällikkö Sanna Hella kertoo.

Myymälänouto on asiakkaiden käytettävissä Prisma Seppälässä 12.12.2023 alkaen.

Verkkokauppa löytyy osoitteesta: prisma.fi

Lisätietoa:

Osuuskauppa Keskimaa, Prismajohtaja Joonas Heiskanen, Prisma Seppälä, joonas.heiskanen@sok.fi,
Osuuskauppa Keskimaa, Prismajohtaja Tommi Viitanen, Prisma Keljo ja Palokka, tommi.viitanen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, myyntipäällikkö Sanna Hella, Prisma Seppälä, sanna.hella@sok.fi