Osuuskauppa Keskimaa ottaa koronapassin käyttöön anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa


3.12.2021

Keskimaan anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa otetaan koronapassi käyttöön 4.12.2021 alkaen. Pikaruokaravintolat, ABC-liikennemyymälöiden ravintolat, kahvilat ja muut ravintolat, joissa ei ole anniskelua, eivät kuulu koronapassin piiriin ja jatkavat palvelua täydellä palveluvalikoimalla ja laajoilla aukioloajoilla.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset ravintoloille otetaan käyttöön Keski-Suomen maakunnassa 4.12. klo 00.00 alkaen.

− Otamme koronapassin käyttöön, jotta voimme varmistaa asiakkaidemme ja henkilöstömme terveysturvallisuuden sekä palvella asiakkaita iltaisin pidempään. Rajoitukset tulevat voimaan puoliltaöin, mikä vaikuttaa perjantain aukioloaikoihin ravintoloidemme osalta. Kaikki ruokaravintolamme suljetaan poikkeuksellisesti perjantaina 4.12. klo 24 mennessä. Noudatamme terveysviranomaisten yleisiä ohjeita ja suosituksia koronatilanteeseen liittyen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Koronapassi tulee käyttöön Keskimaan anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa: Jalo Kitchen & Lounge, Franseska, Frans & Sandra, Trattoria Aukio, Amarillo, Rosso, Revolution, VENN, Green Egg, Bra ja Freetime.

Alueellisten ravintolarajoitusten puitteissa ravintolat voivat itse määritellä mihin aikaan päivästä ne ottavat koronapassin käyttöön. Ravintolan luonteesta riippuen Keskimaan ravintoloissa kysytään koronapassia eri kellonajoista alkaen.

− Yökerho Brassa ja Freetimessa sekä lounasajan jälkeen avautuvassa Jalossa koronapassi on käytössä 4.12. alkaen koko aukioloajan. Hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa eli Franseskassa, Frans & Sandrassa ja Trattoria Aukiossa koronapassia kysytään klo 14 alkaen. Amarillossa, Rossossa, Revolutionissa, VENNissä ja Green Eggissä koronapassia kysytään klo 17 alkaen, kertoo Pasi Kunelius.

Koronapassit tarkistetaan ravintoloiden asiakkailta järjestyksenvalvojan tai henkilökunnan toimesta passin QR-koodista. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja. Jos lukuohjelman käyttö ei teknisistä syistä onnistu, voidaan koronapassin voimassaolo tarkastaa manuaalisesti ilman sähköistä lukijaohjelmaa.


Leviämisalueen rajoitukset ovat seuraavat, mikäli koronapassia ei oteta ravintoloissa käyttöön:

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05-18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu klo 17 jälkeen vain käyttämällä koronapassia.

Jos ravitsemisliikkeessä ei kuitenkaan anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05-01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki klo 05-01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

 Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

(Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 2.12.2021)


Lisätietoja:

Pasi Kunelius, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala, Osuuskauppa Keskimaa, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi