Osuuskauppa Keskimaa uudistaa S-market Vaajalan


2.9.2024

Osuuskauppa Keskimaa toteuttaa laajan uudistuksen S-market Vaajalassa, jonka myötä myymälän palvelut paranevat merkittävästi. Uudistuksen tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä sujuvampi ja miellyttävämpi asiointikokemus sekä parantaa myymälän energiatehokkuutta. Uudistustyöt alkavat vaiheittain tänä syksynä ja myymäläuudistus valmistuu maaliskuussa 2025.

Vuonna 2013 Vaajalan kauppakeskukseen avatussa S-market Vaajalassa alkavat uudistustyöt syksyllä. Kokonaispinta-alaltaan 5 500 neliömetrin myymälän pohjaratkaisua uudistetaan suurelta osin hyllyjärjestyksiä muokkaamalla entistä sujuvamman asioinnin mahdollistamiseksi.

− S-market Vaajala on yksi Keskimaan suurimmista S-marketeista, ja nyt on aika uudistaa myymälää sekä energiatehokkuuden että asiointikokemuksen ja myymälän toimivuuden näkökulmasta. Myymäläuudistus toteutetaan vaiheittain, jotta se häiritsisi asiakkaita mahdollisimman vähän, toteaa Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Joonas Heiskanen.

Tänä vuonna muutostöiden pääpaino on kiinteistötekniikan uudistuksissa ja muissa taustatöissä.

− Uudistuksen keskiössä on parempi energiatehokkuus. Myymälän kylmäkalusteet vaihdetaan energiatehokkaampiin malleihin. Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään kiinteistötekniikan muutostöihin, jotka ovat jo alkaneet kylmäputkituksilla, kertoo Heiskanen.

Asiakkaille uudistukset alkavat näkymään selvemmin ensi vuoden puolella, kun varsinaiset myymälän kalustukseen ja hyllyjärjestyksiin liittyvät muutostyöt alkavat vuoden 2025 alussa.

− Tavoitteenamme on sujuvoittaa asiakkaiden asiointia, kun myymälän hyllyjärjestykset muuttuvat, mikä mahdollistaa entistä paremman kohtaamisjärjestyksen. Syksyn aikana kysymme myös asiakkailtamme toiveita muutokseen liittyen. Palveluiden osalta panostamme erityisesti Ruokatoriin, jonka valikoimaa uudistetaan ja taustatiloja parannetaan merkittävästi. Lisäksi paistopiste liitetään osaksi palvelukokonaisuutta, kertoo S-market Vaajalan marketpäällikkö Heini Reinikka.

− Asiakkaiden arjen asiointia helpottavat myös verkkokaupan noutopisteen ja kassalinjaston kehittäminen sujuvamman asioinnin mahdollistamiseksi, Reinikka lisää.

Verkkokaupan noutolokerikkoa uudistetaan toimivammaksi takaa täytettävillä lokerikoilla. Kassalinjasto uudistetaan pidemmillä kassapöydillä, pakkaustasoilla ja 3D-skannereilla, mikä nopeuttaa kassalla asiointia. Lisäksi itsepalvelukassojen määrä kasvaa kolmesta kahdeksaan.

Kokonaisvaltaisen myymäläuudistuksen yksi painopiste on myös myymälän taustatilojen muokkaus toiminnallisuuden tehostamiseksi.

− On hienoa päästä kehittämään myymälää vastaamaan entistä paremmin tämän päivän tarpeisiin, niin asiakkaiden kuin tehokkaan työskentelyn näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan ensi keväänä meillä palvellaan asiakkaita entistä sujuvammin ja ilmeeltään raikkaammassa myymälässä, iloitsee Heini Reinikka.

Vaajakoskella arvokkaassa teollisuusmiljöössä sijaitsevan S-market Vaajalan myymäläuudistuksen kokonaisinvestointi on noin 2,2 miljoonaa euroa. Uudistustöiden on määrä valmistua maaliskuussa 2025.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Joonas Heiskanen, joonas.heiskanen@sok.fi, 010 767 3101
Osuuskauppa Keskimaa, marketpäällikkö Heini Reinikka, heini.reinikka@sok.fi, 010 767 4402