Osuuskauppa Keskimaa uudistaa Sale Säynätsalon – entistä viihtyisämpi ja energiatehokkaampi myymälä


10.8.2023

Sale Säynätsalo kokee laajamittaisen kasvojen kohotuksen syksyn aikana, kun myymälä nykyaikaistetaan uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Noin kaksi kuukautta kestävä uudistusprojekti alkaa syyskuun alussa.

Osuuskauppa Keskimaa jatkaa Sale-myymälöiden uudistamista, kun Säynätsalon myymälä muokataan Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa myymälän kalustus ja kylmälaitteistot uusitaan kokonaan nykyisen kylmäasetuksen mukaiseksi, ja samalla myymäläilme raikastuu. Valikoimia päivitetään vastaamaan alueen asiakkaiden tarpeita ja kysyntää entistä paremmin.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale-myymälöitä ahkerasti viimeisen kolmen vuoden aikana omalla toiminta-alueellaan. Keskimaalla on yhteensä 13 Sale-myymälää Keski-Suomessa, joista yli puolet on jo saanut uuden ilmeen. Seuraavan parin vuoden aikana myös loput myymälät uudistetaan.

− Olemme edenneet hyvää vauhtia myymäläuudistuksien osalta Keskimaan alueella. Salen uusittu myymäläkonsepti on raikas ja huomioi nykyaikaisen ostamisen tarpeet. Meidän Salet toimivat lähiöiden ja kylien sydämessä. Sale Säynätsalo on tärkeä osa Jyväskylän kauniin saaristokaupunginosan palveluja. Uudistetusta myymälästä tulee upea, ja se tarjoaa alueen asukkaille raikkaan ja entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen jatkossa, toteaa Sale-ryhmäpäällikkö Outi Terho Osuuskauppa Keskimaalta.

Sale Säynätsalon uudistuksessa panostetaan erityisesti kaupan energiatehokkuuteen. Koko kaupan kylmätekniikka uusitaan, ja myymälän LVIS-teknisiä ratkaisuja parannetaan. Aurinkopaneelit ovat jo aiemmin asennettu hyödyntämään uusiutuvaa sähköä. Energian tehokkuuteen liittyvillä investoinneilla vähennetään Osuuskauppa Keskimaan ilmastotavoitteiden mukaisesti kaupan hiilijalanjälkeä.

− Hiilidioksiditekniikalla toimiva keskusyksikkö tuottaa kylmäenergiaa kaupan kylmähuoneisiin sekä kylmäkalusteisiin. Uuden kylmätekniikan ansiosta siirrytään omavaraiseksi lämmityksen osalta, eli kylmälaitteiden lauhdelämpöä käytetään sekä kiinteistön lämmittämiseen että kesäaikana viilennykseen, taustoittaa Outi Terho energiatehokkuuteen liittyviä investointeja.

− Olemme odottaneet kovasti myymälän uudistamista. Sekä Säynätsalon asiakkaille että henkilökunnallemme on erittäin tärkeää, että pystymme tarjoamaan laadukkaita päivittäistavarakaupan palveluita säykkiläisille myös jatkossa. Olemme huomioineet valikoimien päivityksissä asiakkaidemme tarpeita ja toiveita. Suurimmat muutokset näkyvät raikkaassa myymäläilmeessä sekä uudistuneissa kalusteratkaisuissa. Myymälän palveluita tullaan kehittämään muun muassa laajemman paistopisteen avulla. Valikoimia päivitetään vastaamaan juuri säynätsalolaisten asiakkaiden kysyntää ja toiveita. Uusia lisäpalveluja saadaan myös Nosto-automaatin myötä, ja lisäksi saamme toisen pakettitoimituspisteen, kertoo Sale Säynätsalon myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen. Myös apteekki jatkaa kiinteistössä vuokralaisena.

Salen uudistusprojektin kustannus on noin 800 000 euroa. Uudistustyöt alkavat syyskuun alussa ja työt kestävät noin kaksi kuukautta. Uudistustyöt pyritään hoitamaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Outi Terho, 010 767 3029, outi.terho@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen, 010 767 4010, nina.kiiskinen@sok.fi