Osuuskauppa Keskimaan ABC Hirvaskankaalle Postin palvelupiste


16.3.2015

Avasimme Matkahuollon pakettipalvelupisteen helmikuussa. Nyt aloitamme yhteistyön myös Postin kanssa. Yötä päivää, vuoden jokaisena päivänä toimivista palveluistamme hyötyvät paitsi lähialueen asukkaat, myös nelostien kulkijat. Asiakkaamme voivat hyödyntää palveluja riippumatta siitä, missä itse asuvat, Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Maanantaina 16.3. avattavasta Hirvaskankaan ABC:n Postin palvelupisteestä saa kaikki yleisimmin käytetyt postipalvelut. Pisteestä voi noutaa paketit, isokokoiset kirjeet, kirjatut kirjeet sekä postiennakkolähetykset, ostaa postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita sekä lähettää kotimaan lähetyksiä ja Postin Asiakaspalvelulähetyksiä. Lähetyksen voi hinnoitella noutopisteessä postimerkillä tai maksaa postimaksun verkossa valmiiksi (posti.fi/lähettäminen).

Harvemmin käytetyt ja erityisosaamista vaativat palvelut, kuten esimerkiksi vakuutettujen lähetysten vastaanotto, tapahtuu edelleen täyden palvelun Postissa Äänekosken keskustassa.

ABC:n palvelupisteeseen ohjataan 16.3. alkaen kaikki tavanomaiset lähetykset, jotka saapuvat postinumerolla 44250 Äänekoivisto.

Hirvaskankaan palvelupiste edustaa Postin uutta palvelumallia, jota pilotoidaan eri puolilla Suomea. Hirvaskankaalle avataan Keski-Suomen ensimmäinen, uudella tavalla toteutettu palvelupiste. Kyseessä on myös ensimmäinen toteutus yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Yhteensä Postilla on näitä pilottikohteita Hirvaskangas mukaan lukien 13.

– Haemme kokemuksia uusista palvelumuodoista, jotka mahdollistavat yleisimmin käytettyjen palvelujen tuomisen lähemmäksi asiakkaitamme. Jo aiemmin avatuista pilottikohteistamme olemme saaneet kannustavaa, positiivista palautetta, Postin kehityspäällikkö Kirsi Laakso kuvailee.

Hirvaskankaan etuna on maantieteellisesti hyvä sijainti sekä ympärivuorokautiset aukioloajat.

– Tuomme palvelut sinne, missä kuluttajat muutenkin luontaisesti liikkuvat heille sopivana kellonaikana.

Hirvaskangas palvelee laajempaa asiakaskuntaa kuin yksinomaan postinumeroalueella asuvia ihmisiä.

– Paketinohjauspalvelun avulla lähetyksen voi ohjata ABC:lle, vaikkapa loma- tai työmatkan varrelle, Laakso opastaa.

Asiakkaat voivat mistä tahansa pakettiautomaatista tai suuremmista posteista valita lähetykselle tietyn Postin palvelupisteen tai pakettiautomaatin, vaikka vastaanottaja ei asuisikaan palvelupisteen alueella. Myös useat verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden valita tietty palvelupiste noutopaikaksi.

Hirvaskankaalla postipalveluilla on pitkä historia: Hirvaskankaan-Koiviston kylällä kulki jo kaksisataa vuotta sitten valtakunnallisesti merkittävä postitie. Kylällä sijaitsi sisämaan ainoa postikonttori sekä postimestarin virkatalo.

Keskimaa ja Posti ovat tehneet yhteistyötä marketeihin sijoitettujen pakettiautomaattien merkeissä jo useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä Postin pakettiautomaatti palvelee Keskimaan asiakkaita kahdessa Prismassa, 10 S-marketissa ja yhdessä Salessa.