Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran uudistus käynnistyy


9.9.2016

Original Sokos Hotel Alexandran historian suurin uudistus käynnistyy maanantaina 12.9. Gastropub Jalo suljetaan remontin ajaksi.

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Alexandran uudistus toteutetaan vaiheittain. Remontti käynnistyy ensi viikolla Asemakadun puoleisesta kiinteistöstä. Työmaa-alueen aitaamisen vuoksi Asemakadun kevyenliikenteenväylä hotellin sivustalla poistuu väliaikaisesti käytöstä.

– Hotellin vuonna 1973 valmistunut vanhin osa puretaan betonirunkoa myöten sekä ulkoa että sisältä. Ennen kohteen huputtamista tehtävät purkutyöt tulevat olemaan aika ronskin näköisiä, mutta niillä ei vaaranneta kenenkään turvallisuutta tai mitään rakennusosaa, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen korostaa.

Remontin ensimmäinen vaihe kestää kesään 2017 saakka.

– Jyväskylän keskustan virein ydin laajenee Matkakeskuksen ja sataman suuntaan, kun tori siirtyy uuteen paikkaan Asemakadun varrelle ja upea hotellirakennus lisää viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Samalla saamme Jyväskylään jälleen uuden ja hienon kaupunkivalaistuksen esimerkkikohteen.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii jyväskyläläinen Rakennustoimisto Alonen Oy ja lvis-teknisenä urakoitsijana Bravida Oy. Hotelliuudistus työllistää syksyn ja talven ajan kolmisenkymmentä urakoitsijoiden paikallista työntekijää.

Remontin ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan Original Sokos Hotel Alexandran Gastropub Jalo –ravintolan uudistaminen. Jalo on tänä vuonna avoinna vielä lauantaina 10.9.

– Jalo on sekä paikallisten ihmisten että hotellivieraidemme parissa vuosi vuodelta suositumpi ravintola, jonka liikeidean hienosäätöön tarjoutuu nyt laajemman remontin yhteydessä hyvä tilaisuus. Omaleimainen tunnelma ja miljöö säilyvät. Jaloa jalostetaan muun muassa tilankäytön sekä ruokatuotteiden osalta. Rento ja reilu ruoka tulee olemaan entistä vahvemmassa roolissa, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kertoo.

Jalon keittiötilat uudistetaan ja laajennetaan. Lisäksi ravintolalle rakennetaan Jyväskylän ensimmäinen lasitettu talviterassi Asemakadun varteen.

– Jalo avautuu uudelleen alkuvuodesta. Kaikki työntekijät työllistyvät remontin ajaksi Keskimaan muihin toimipaikkoihin.

Jalon yläpuolisiin kerroksiin tulee yhteensä 65 superior-, junior suite- ja suite-huonetta. Huoneiden suunnittelussa lähtökohtana on tilavuus, viihtyisyys ja toimivuus.  Sisustuksen yksityiskohtiin tulee viitteitä Keski-Suomeen ja Jyväskylään.

Kaikki kalusteet ovat huoneita varten piirrettyjä. Kiinteät kalusteet teetetään mittatilaustyönä Palokan Puutuotteella.

Sisustussuunnittelijana toimii sisustusarkkitehti Kristiina Michelsson Studio Arcibellasta.

– Molemmat vanhempani työskentelivät pitkään Helsingissä Alvar Aallon toimistossa arkkitehteina ja olen kirjaimellisesti kasvanut Aallon designin keskellä. Hotellin uuteen siipeen tuomme tässä hengessä vaikutteita, kuten aitoja materiaaleja, pääosin vaaleaa värimaailmaa sekä luovasti käytettäviä puupintoja, Kristiina Michelsson kuvailee.

Hotellin ensimmäisen vaiheen valmistuttua muutostyöt jatkuvat muiden hotellihuoneiden sekä Fransmanni-ravintolan uudistuksella. Myös hotellin kokoustiloja kehitetään.

Original Sokos Hotel Alexandra on avoinna koko remontin ajan. Rakennustyöt pyritään toteuttamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä hotellin asiakkaille. Remontin ensimmäisen vaiheen ajan hotellissa on käytössä 174 huonetta.

Investoinnin kokonaiskustannukset ovat reilut 9 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:
toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000
hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen, 050 364 0249
kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 502 5252