Otto-automaatit korvataan Nosto-automaateilla useissa Keskimaan toimipisteissä


6.2.2019

Keskimaan toimipisteissä aloitetaan helmikuussa Otto-automaattien vaihtaminen Nosto-automaatteihin. Ensimmäisessä vaiheessa uudet Nosto-automaatit korvaavat Otto-automaatit kymmenessä toimipisteessä Keskimaan alueella. Maksamisen palveluihin ja sujuvoittamiseen panostetaan lähiaikoina niin käteisnostamisen kuin mobiilimaksamisen kehittämisen myötä.

S-ryhmä aloitti vuonna 2017 Otto-automaattien vaihtamisen Nosto-käteisautomaatteihin. Kaikki S-ryhmän ja Keskimaan toimipaikoissa olevat Otto-automaatit on vaihdettu Nosto-käteisautomaatteihin maaliskuun 2019 loppuun mennessä. Nosto-käteisautomaattiyhteistyö mahdollistaa automaattien aiempaa vapaamman sijoittelun, ja Suomessa on pian lähes 10 prosenttia aiempaa enemmän käteisautomaatteja.

Nosto-käteisautomaattien käyttö on asiakkaalle yhtä helppoa, turvallista ja samanhintaista kuin muidenkin automaattien käyttö ja käteistä voi nostaa kaikkien pankkien korteilla. Tarkka hinta riippuu asiakkaan oman pankin palveluhinnastosta. Nosto-käteisautomaateista löytyvät tutut ominaisuudet, kuten käteisnosto ja saldotiedustelu. Muista automaateista poiketen Nosto-käteisautomaatista saa nostettua myös 10 euron seteleitä.

− Keskimaalla selvitellään parhaillaan mahdollisia uusia Nosto-automaattien sijoituspaikkoja. Lähes joka kolmas asiakas maksoi käteisellä ruokakaupoissamme vuonna 2018, joten automaatit helpottavat asiakkaiden arkea. Kehitämme samaan aikaa käteispalvelujen kanssa myös mobiilimaksamisen ratkaisuja esimerkiksi Mobilepayn avulla, kertoo Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen.

Otto-automaattien poiston jälkeen Nosto-käteisautomaatit asennetaan toimipaikkoihin viikon sisällä, eli käyttö katko automaattien osalta jää noin viikon mittaiseksi. Automaatin ollessa pois käytössä rahaa on mahdollista nostaa toimipaikkojen kassoilta S-Pankkikorteilla aukioloaikojen mukaisesti.