Palokan Prismaan laajennus


1.2.2011

Keskimaa Osk toteuttaa tämän vuoden aikana Palokan Prisman laajennuksen. Prismalle lisää myyntialaa saadaan vuokralaisilta vapautuvista tiloista.

Prisma-hypermarket avattiin Jyväskylän Palokkaan vajaa vuosi sitten helmikuussa.

– Euromarketin liiketoiminnan siirryttyä viime vuoden tammikuussa Keskimaalle, avasimme ennätyksellisen rivakasti toteutettujen muutostöiden jälkeen Palokkaan kolmannen Prismamme. Olemme olleet myynnin tasoon tyytyväisiä, mutta tavoitteenamme on koko ajan ollut päästä tarjoamaan kattavammat valikoimat niin päivittäis- kuin käyttötavaroitakin, toimialajohtaja Raija Rantanen toteaa.

Palokan Prisman laajennushanke on parhaillaan suunnitteluvaiheessa. – Muutostöitä päästään tekemään kesän aikana. Laajennus valmistuu ensi talvena, toivottavasti jo joulukauppaan. On myös mahdollista, että laajentuneen Prisman avajaiset siirtyvät ensi vuoden puolelle, sillä hanke pitää sisällään muutamia rakennusteknisesti haastavia työvaiheita, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen ennakoi.

Prisman kokonaisala on nykyisellään reilut 7 000 neliömetriä, josta asiakaskäytössä olevaa myyntialaa on 5 500 neliömetriä. Laajennuksen jälkeen myyntiala on lähes 8 000 neliömetriä. 2 500 neliön laajennusosasta kolme neljäsosaa tulee käyttötavaralle ja yksi neljäsosa päivittäistavaralle.

– Päivittäistavaraosaston laajentuessa tuotevalikoima kasvaa tuntuvasti. Lisäksi saamme kaudet, esimerkiksi pääsiäisen, joulun sekä kesäsesongin paremmin esiin, kuvailee Prisma-johtaja Marko Tyyskä.

Käyttötavara-alueella lisää tilaa saavat viihteen, kodin, pukeutumisen sekä urheilun ja vapaa-ajan osastot.

– Näillä osastoilla valikoimat monipuolistuvat kaikilta osin. Osastojen suunnittelu on parhaillaan työn alla.

Laajennuksen ansiosta Prismaan saadaan myös lisää kassoja ja pullonpalautus uudistetaan.

– Talossa tarjotaan edelleen myös kahvilapalveluja. Toteutuksen osalta suunnitelmat tarkentuvat kevään mittaan.

Prisma-hypermarketin käyttötavaratarjontaan tavallisesti kuuluvia rakentamisen ja remontoinnin sekä pihan ja puutarhan tuotealueita ei Palokan Prismaan ole laajennuksen jälkeenkään merkittävästi tulossa.

– Jotain perustuotteita toki löytyy, mutta pääsääntöisesti sisustamisen, rakentamisen sekä pihan ja puutarhan tuotteet ja palvelut asiakasomistajille on tällä alueella keskitetty Kodin Terraan. Arvioimme Keskimaan Palokan palveluja kokonaisuutena, ja keskitymme kehittämään Prismassa niitä tuotealueita, joista Palokan alueella ei ole asiakasomistajille muuten riittävästi tarjontaa, Raija Rantanen korostaa.

Prisman laajennukseen tarvittava lisätila saadaan vuokralaisilta vapautuvista tiloista.Laajennussuunnitelmat käynnistettiin osan vuokralaisista sanottua vuokrasopimuksensa irti.

– Olemme neuvotelleet kaikkien vuokralaistemme kanssa jatkosta. Alko, KappAhl, Lindex ja Seppälä jatkavat toimintaansa Prisman yhteydessä. Lisäksi Raha-automaattiyhdistys sekä K1-katsastus ovat tässä vaiheessa jäämässä entisiin tiloihinsa. Muut vuokralaiset ovat muuttamassa tai etsivät tiloja toisaalta. Osa vuokrasopimuksista on sanottu irti meidän toimestamme, Raija Rantanen toteaa.

Keskimaa teki Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa sopimuksen Palokan Euromarketin liiketoiminnan ostamisesta joulukuussa 2009. Kilpailuvirasto hyväksyi kaupan 14.1.2010. Palokan Euromarketin liiketoiminta siirtyi Suomen Lähikauppa Oy:ltä Keskimaalle 1.2.2010, minkä jälkeen käynnistettiin välittömästi muutostyöt Prismaksi. Palokan Prisma avattiin 25.2.2010.

Palokan Prisman henkilöstöstä valtaosa on Euromarketin entisiä työntekijöitä. Euromarketin kaikki 70 työntekijää siirtyivät Keskimaahan niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Tällä hetkellä Palokan Prisma työllistää 80 työntekijää, joista 35 työskentelee päivittäistavaraosastolla ja loput käyttötavarassa sekä kassoilla.