Perheiden yhteisen ruokailun puolesta


13.2.2013

Tv-kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki suunnitteli Perhemenun Rossolle ravintolan 35-juhlavuoden kunniaksi.

Teresa Välimäen perhe syö joka päivä yhdessä, vaikka tuokio venyy joskus iltaan lasten harrastusten takia. Hän liputtaakin työssään perheiden yhteisen ruokailun puolesta, kotona tai ulkona.

– Ulkona syömisen pitäisi olla mahdollista kaikille kohtuullisella hinnalla. Rosso on aidosti perheravintola, jonne voi mennä lasten kanssa. Sellaisia paikkoja on nykyään harvassa, hän sanoo.

Välimäen suunnittelema kolmen ruokalajin menu on tarjolla koko vuoden kaikissa Rossoissa. Menua varten on myös suositusviini.

– Minun on helppo allekirjoittaa perheruokailu ja vanhempien tarve kävellä lasten kanssa joskus valmiiseen pöytään ja siksi tähän työhön oli mukava tarttua. Vähän kyllä jännittikin, koska ravintoloita on 38 ja annosten tekijöitä paljon, hän kertoo.  

Juhlamenu on jotain uutta

Välimäki aloitti menun suunnittelun tutustumalla ravintolaan ja sen tarjontaan. Hän kävi perheensä kanssa syömässä Rossossa muutaman kerran.
Hän halusi lisätä listalle keveyttä ja raikkautta, jotain sellaista, mitä ei vielä ollut. Haasteena oli ruoan kustannukset, sillä ketjuohjaus halusi pitää menun hinnan asioissa.

Välimäki teki vaihtoehtoja ja yksi nousi maistajien suussa ylitse muiden: Alkuun valkosipuli-limettijättikatkaravunpyrstöt, rucolasalaattia ja bruschettaa, pääruoaksi minttupestossa marinoitua broileria ja kasviksia nyytissä, tapenadea ja yrttisalaattia ja jälkiruoaksi omenapaistos ja vaniljajäätelöä.

– Kävin muutama viikko sitten maistamassa annosta Tikkurilan Rossossa ja olin makuun tyytyväinen, hän kertoo.

Ketjuravintolan kokin pitää olla ylpeä

Teresa Välimäen mielestä ketjuravintoloilla on Suomessa paikkansa, sillä ketjun tuen avulla ravintoloita on myös pienemmillä paikkakunnilla, joissa yksityinen ravintola ei välttämättä pärjäisi.  

– Monet ylenkatsovat ketjuravintoloita, mutta mielestäni ruokaa voidaan tehdä sydämellä myös ketjuissa ja kokit voivat olla ylpeitä työstänsä missä keittiössä tahansa. Ruoan tekeminen muille ihmisille on palveluammatti.

Tutustu Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin blogiin Goodfood.fi sekä naisten yritykseen Helsinki Food Company.