Petäjäveden Kirkonkylän koululle Ässäkenttä


30.5.2017

Petäjäveden Kirkonkylän koulun yhteyteen on valmistunut Keski-Suomen kolmas Ässäkenttä.
Monitoimikenttä vihittiin käyttöön perjantaina 26.5.

Petäjäveden Ässäkenttä tarjoaa lapsille ja nuorille ilmaisen ja monipuolisen liikuntamahdollisuuden koulukeskuksen piha-alueella. Kenttä on rakennettu Osuuskauppa Keskimaan tuella.

– Omistajaperheidemme hyvinvoinnin lisääminen on monipuolisen tukitoimintamme keskeinen tavoite. Ässäkenttä on yksi keino innostaa lapsia ja heidän vanhempiaan liikuntaharrastusten pariin. Hyvät harrastuspaikat tuottavat liikunnan iloa, antavat mielekästä tekemistä, auttavat jaksamaan ja opettavat yhteispeliä, toteaa Keskimaan asiakkuus- ja markkinointijohtaja Katja Laitinen.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Keski-Suomen piirin kehitysjohtaja Ali Kangas-Hynnilä.

Arkipäivisin kenttää käyttävät koululaiset ja läheisen päiväkodin lapset. Iltaisin ja viikonloppuisin se on vapaasti kaikkien petäjävetisten käytössä.

– Tätä hetkeä on odotettu vuodesta 2005 alkaen. Tuolloin tapahtuneen koulumme saneerauksen yhteydessä suunnitelmissa oli peliareenan sijoittaminen välituntipihalle. Säästösyistä siitä tuolloin kuitenkin luovuttiin. Odottavan aika on joskus pitkä. Tässä tapauksessa odotus kesti 12 vuotta, mutta hyvää kannatti odottaa, kuvailee Kirkonkylän koulun johtaja Timo Holm.

– Välitunneilla kenttä on ollut ahkerassa käytössä heti siitä lähtien, kun tekonurmi saatiin asennettua. Ensi syksylle kentälle oppilaskunta jakaa välitunneille käyttövuorot, jotta tungos ei ole liian kova ja kaikki pääsevät vuorollaan pelaamaan. Myös iltaisin ja viikonloppuisin kenttä on heti valmistumisestaan saakka ollut aktiivisessa käytössä.

Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen tavoitteena on rakentaa yhteistyössä kuntien kanssa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Petäjäveden kenttä on Suomen 67. Ässäkenttä. Jo rakennetut Ässäkentät ovat kaikkialla aktiivisessa virkistys- ja harrastuskäytössä.