Pihtiputaan S-marketiin suunnitteilla iso laajennus


6.11.2008

Keskimaa Osk sekä Pihtiputaalla Kesport-kauppiaina toimivat Aila ja Tapani Sairanen ovat lähestyneet Pihtiputaan kuntaa kirjelmällä, jossa esitetään Pihtiputaan keskustassa, osoitteissa Asemakatu 16 ja Asemakatu 18 sijaitsevien tonttien kehittämistoimenpiteiden käynnistämistä.

 Keskimaa on tehnyt Aila ja Tapani Sairasen kanssa esisopimuksen kiinteistökaupasta, jolla Sairasten omistama maa-alue rakennuksineen nykyisen S-marketin vieressä siirtyy Keskimaan omistukseen. Pihtiputaalla pitkään Kesport-kauppiaina toimineet Sairaset ovat päättäneet lopettaa liiketoimintansa eläkkeelle siirtymisen vuoksi.

– Kymmenen vuotta sitten urheilutarvikeliikkeen ostaessani totesin, että jään 55-vuotiaana eläkkeelle vapaaehtoisen eläkejärjestelyn turvin ehtiäkseni vielä nauttia eläkepäivistä. Nyt tuo hetki on tullut. Otin yhteyttä Keskimaahan kuultuani S-marketin päälliköltä, että siellä suunnalla kiinnostusta tontin ostamiseen voisi olla, Tapani Sairanen perustelee.

Keskimaan suunnitelmissa on S-marketin täydellinen uudistaminen sekä laajennusosan rakentaminen viereisen kiinteistön suuntaan. Noin 500 neliön laajennusosan myötä S-marketin kokonaisala tulee suunnitelmien mukaan kasvamaan reilulla kolmanneksella, yhteensä yli 1 800 neliöön. Hankkeen toteutuminen merkitsee S-marketissa asioinnin sujuvuuden parantumista sekä valikoiman huomattavaa kasvamista sekä päivittäis- että käyttötavarassa. Uudistus- ja laajennushankkeen kokonaiskustannukset ovat noin puolitoista miljoonaa euroa.

 Aiesopimuksen allekirjoittajien kunnalle osoittamassa kirjelmässä toivotaan hankkeen vauhdittamista kunnallisessa päätöksenteossa.

– Kiinteistökaupan ehtona on, että saamme lainvoimaisen rakennusluvan S-marketin laajennukselle sekä purkuluvan Kesportin kiinteistölle. Lisäksi edellytyksenä on, että Sairasten omistamassa kiinteistössä vuokralla toimivalle linja-autoasemalle ja Matkahuollolle löydetään korvaavat tilat muualta keskustasta, Keskimaan kiinteistöjohtaja Matti Vihinen taustoittaa.

Hänen mukaansa hanke voisi parhaassa tapauksessa edetä niin, että rakentamaan päästäisiin jo ensi keväänä. Laajennusosa olisi tällöin valmis syys-lokakuun tietämillä, jonka jälkeen alkaisi syksyyn asti toimintaansa jatkavan Kesportin kiinteistön purkutyöt. Kiinteistön paikalle on suunniteltu uudistetun ja laajennetun S-marketin pysäköintialuetta.

 

Pihtiputaan kunnanjohtaja Erkki Nikkilä pitää Keskimaan suunnitelmia tervetulleina ja toivottuina.

– Tämä on hyvin merkittävä hanke kirkonkylän kehittämisen kannalta. Keskimaan esittämä aikataulu on haasteellinen, mutta toki mahdollinen, jos mitään ongelmia ei tule, hän arvioi.

Nikkilä uskoo Keskimaan investoinnin hillitsevän esillä ollutta pelkoa kirkonkylän näivettymisestä ja jäämisestä valtatien äärelle sijoittuvien kehittämishankkeiden varjoon.

– Uusi rakentaminen on viimeisten kymmenen vuoden ajan pitkälti keskittynyt nelostien varteen. S-marketin uudistaminen ja laajentaminen on hyvää vastapainoa, vahvistaen kirkonkylän kaupallista houkuttelevuutta ja tuoden luontevaa asiointia keskustaan.

Tonttikauppaa tekevä Tapani Sairanen on samaa mieltä.

– Pihtiputaan katukuvalle tämä hanke on pelkästään plussaa. On sitä paitsi hienoa, että investoidaan ja rakennetaan tällaisena aikana, kun on alettu puhua lamasta, Sairanen toteaa.

Kunnanjohtaja uskoo, että linja-autoasemalle löytyy uusi paikka.

– Etsimme ratkaisua, joka olisi sekä sijainniltaan että liikenteellisesti nykyistä paikkaa parempi, Nikkilä kuvailee.