Pihtiputaan S-marketin laajennus käynnistyy


4.8.2009

Keskimaa Osk käynnistää tällä viikolla S-market Pihtiputaan laajennustyöt.

550 neliön uudisosa rakennetaan kiinteistön eteläiseen päätyyn. Uusi osa valmistuu ensi vuoden helmikuussa, minkä jälkeen alkaa nykyisen myymälän täydellinen saneeraus. Kesäkuussa 2010 lopullisesti valmistuvan uudistus-/laajennushankkeen jälkeen S-marketin myyntiala tulee olemaan noin 1 400 neliömetriä.

Laajennuksen myötä S-marketin valikoima kasvaa merkittävästi.

Päivittäistavarassa eli elintarvikkeissa noustaan kokonaan uuteen valikoimaluokkaan, jossa kokonaistuotemäärä tulee olemaan noin 9 000 tuotetta. Muutos näkyy kautta linjan kaikissa tuoteryhmissä, painottuen kuitenkin erityisesti tuoretuotteisiin. Tämä näkyy käytännössä muun muassa kylmähyllyjen määrän huomattavana kasvuna.

– Marketin nykyinen tekniikka on vanhentunutta ja riittämätöntä, joten kaikki koneet, kalusteet ja laitteet uusitaan, kylmätekniikassa energiatehokkuutta korostaen, aluejohtaja Tommi Viitanen kertoo.

Jonkin verran lisää tilaa ja valikoimaa tulee myös käyttötavaralle, eli tekstiileille ja taloustavaralle.

– Pihtiputaalta on pitkä matka isompiin marketeihin, joten haluamme tarjota asiakasomistajillemme peruskäyttötavaravalikoiman omassa lähikaupassa, Viitanen perustelee.

S-marketin sisäänkäynnin paikka pullonpalautuspisteineen vaihtuu kiinteistön uudisosaan.

– Kauppa käännetään käytännössä kokonaan ympäri. Nykyisen sisäänkäynnin ja kassojen paikalle tulevat myymälän perälle sijoittuvat maitokaappi ja kylmäterminaali, marketpäällikkö Mika Viitala kuvailee.

Valikoimien kasvamisen lisäksi uudistus tuo mukanaan helpompaa kauppa-asiointia.

– Saamme entistä selkeämmän ja avaramman myymälän, jossa on tilaa liikkua uusien ostoskärryjen kanssa. Asiointia helpottaa myös kassojen määrän lisääntyminen, eikä vilkkaimpinakaan päivinä tarvitse enää jonotella. Toivottu uudistus on niin ikään asiakas-wc, joka tulee uuden sisäänkäynnin läheisyyteen.

S-market on normaalisti avoinna koko rakentamisen ajan.

Ensivaiheessa toteutettava uudisosan rakentaminen ei vaikuta kaupan sisätilojen toimintaan vielä millään tavalla.

– Sen sijaan ulkona pysäköintipaikkojen määrä tulee vähentymään entisestään, kun kiinteistön päädyn nykyiset parkkipaikat jäävät rakennustyömaan alle. Kyse on kuitenkin väliaikaisesta ratkaisusta, sillä uudistuksen valmistuttua meillä on ensi kesänä huomattavasti aiempaa enemmän pysäköintitilaa. Saamme noin 70 uutta parkkipaikkaa.

Mika Viitala kertoo pihtiputaalaisten odottaneen S-marketin laajennusta mielenkiinnolla. Asiakkaat ovat kyselleet lähes päivittäin, milloin rakentaminen alkaa, ja työnhakijatkin ovat olleet innokkaasti liikkeellä. Marketpäällikkö arveleekin, että S-market tulee tarvitsemaan uudistuksen toteutumisen jälkeen lisää henkilökuntaa.

– Ensisijaisesti lisäämme jo työsuhteessa olevien osa-aikaisten työtunteja, mutta tulemme tarvitsemaan ainakin ensi kesäksi entistä enemmän myös kausityöntekijöitä. Mikäli kauppa alkaa käydä toivomallamme tavalla, tarvitaan todennäköisesti myös uutta vakituista henkilökuntaa, Viitala ennakoi.

S-market Pihtiputaan laajentaminen mahdollistui Keskimaan ostettua S-marketin viereisen kiinteistön Aila ja Tapani Sairaselta. Esisopimus tonttikaupasta tehtiin viime vuoden marraskuussa. Kiinteistökauppa toteutui kesäkuussa 2009 esisopimuksen kaikkien ehtojen tultua täytetyiksi.

– Edellytyksenä oli, että saimme lainvoimaisen rakennusluvan S-marketin laajennukselle sekä purkuluvan Sairasten omistamalle Kesportin kiinteistölle. Olemme jo pitkään selvittäneet Pihtiputaalla mahdollisuuksia laajentaa S-marketia. Hanke on edennyt nyt toivomallamme tavalla, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen selvittää.

– Lisäksi olemme esittäneet Pihtiputaan kunnalle kaavamuutosta, joka sallisi polttonesteen jakelutoiminnan aloittamisen S-marketin yhteydessä, hän jatkaa.

S-marketin laajennus-/uudistushankkeen pääurakoitsijaksi on valittu äänekoskelainen Porrokki Oy, joka rekrytoi työvoiman kohteeseen pääosin Pihtiputaalta. Iv-töistä vastaa Insinööritoimisto Ilmatekno Oy, lv-töistä Haapajärven Vesi ja Lämpö Oy, sähkötöistä Haapajärven Sähkö-Link Oy ja automaatiotöistä Honeywell Oy.

S-marketin laajennuksen ja uudistuksen kokonaiskustannukset ovat yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa, sisältäen kiinteistökaupan, suunnittelu- ja rakennustyöt sekä kalustoinvestoinnit.