Pihtiputaan S-marketin laajennus on valmistunut


14.6.2010

Keskimaa Osk:n S-marketin laajennus Pihtiputaalla on valmistunut. Pihtiputaan S-marketissa vietettiin  avajaisia torstaina 17. kesäkuuta.

– Päivittäistavara- eli elintarvikevalikoima on kasvanut 39 prosenttia reiluun 9 800 tuotteeseen, jakautuen melko tasaisesti kaikkiin tuoteryhmiin. Lisää tilaa ja valikoimaa on saatu myös käyttötavarapuolella tekstiileille ja taloustavaralle. Valikoimien muodostamisessa on pyritty ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon asiakaskuntamme tarpeet, marketpäällikkö Kari Kääriäinen kertoo.

S-marketin sisäänkäynti, pullonpalautus sekä kassat on siirretty uudisosaan. Kassojen määrää on lisätty, hyllyjärjestystä selkeytetty ja käytäviä levennetty.

– Asiointia helpottavat ja mukavoittavat myös tuntuvasti lisääntyneet pysäköintipaikat sekä asiakas-wc. Uusiin palveluihimme kuuluvat myös nestekaasumyynti ja Veikkaus sekä monipuolistuneet S-Pankin palvelut.

Käytännössä Pihtiputaalla on nyt täysin uusi S-market. Kiinteistön eteläiseen päätyyn on rakennettu 550 neliötä lisää tilaa. Uusi osa valmistui viime helmikuussa, minkä jälkeen toteutettiin vanhemman osan saneeraus. S-marketin myyntialaa on nyt reilut 1 400 neliötä.

Kaikki koneet, kalustot ja laitteet on remontin aikana vaihdettu. Kylmälaitteiden määrä on tuoretuotevalikoiman kasvun myötä lisääntynyt, mutta energiatehokkuuden parantumisen ansiosta toimipaikan energiankulutus hyötyneliötä kohti pienenee aiempaan verrattuna.

S-marketin laajennuksen yhteydessä Keskimaa on rakentanut omalla riskillään ja kustannuksillaan pysäköintialueen reunaan valmiiksi maanalaisen tekniikan mahdollista polttonestemyyntiä varten. Polttonestejakelun aloittaminen edellyttää kaavamuutosta, jonka osalta prosessi on parhaillaan meneillään. Mikäli tarvittavat kaavamuutokset ja luvat jossain vaiheessa ABC-automaatille saadaan, maanpäällinen mittarikenttä rakennetaan muutamassa viikossa käyttövalmiiksi.

ABC-polttonestejakelulla Keskimaa haluaa parantaa ja monipuolistaa Pihtiputaan keskustan palveluja, ja vastata näin lukuisiin toiveisiin, joita pohjoisen Keski-Suomen asiakasomistajat ovat Keskimaalle esittäneet.

ABC-automaatin maanalaisen tekniikan rakentaminen oli taloudellisesti ja toiminnallisesti järkevintä tehdä ennakkoon, koska tontti oli joka tapauksessa kaivettava auki. Ennen rakentamisen aloittamista asiasta käytiin neuvotteluja paikallisviranomaisten kanssa. Vaihtoehtoina oli tehdä maanalainen polttonesteenjakelutekniikka valmiiksi kaiken varalta tai kaivaa tontti uudelleen auki viiden metrin syvyydeltä sitten, jos kaavamuutos aikanaan vahvistetaan.

Uudistushankkeen kokonaiskustannukset olivat yhteensä lähes 4 miljoonaa euroa sisältäen maanhankintakustannukset, suunnittelu- ja rakennustyöt sekä kalustoinvestoinnit.

Keskimaalla on Keski-Suomessa 27 S-marketia ja 22 ABC-automaattia.