Prisma Seppälä kokeilee joulukaupassa kellon ympäri aukioloaikaa


13.10.2017

Osuuskauppa Keskimaan Prisma Seppälässä kokeillaan 24/7 aukioloaikaa joulukaupassa 15.–24.12.2017. Tarkoituksena on auttaa ympäri vuorokauden aukiololla asiakkaita jouluostoksissa vuoden kiireisimpänä aikana. Jouluaattona Prisma sulkeutuu klo 16 ja avaa ovensa taas tapaninpäivänä.

Keskimaan Prisma Seppälässä kokeillaan 24/7-aukioloaikaa joulukaupassa. Asiakkaat ovat kiitelleet jo aiemmin kello 23 saakka laajennettua perusaukioloaikaa, koska näin kauppa palvelee eri rytmissä eläviä perheitä paremmin. 24/7-aukiololla halutaan auttaa jouluostoksissa vuoden kiireisimpänä aikana. Prisma Seppälän tavoite on olla jokaisen omistajan paras joulukauppa, ja kattavien päivittäis- ja käyttötavaravalikoimien sekä sijainnin lisäksi aukiolo on yksi keino sen toteuttamiseksi. 

– Prisma Seppälän vaikutusalue on varsin laaja. Uskomme, että moni tulee mielellään hankkimaan esimerkiksi käyttötavaraa öisin, kun kiire väistyy ja saa perehtyä tuotteisiin kaikessa rauhassa. Jyväskylän seutu elää ympäri vuorokauden ja ihmisten arki sen mukana. Meidän tehtävämme on palvella erilaisten aikataulujen mukaan liikkuvia asiakkaitamme silloin kuin heille parhaiten sopii, toimialajohtaja Reima Loukkola kiteyttää.

Joulunajan 24 h-kokeilu on ensimmäinen Keski-Suomessa. S-ryhmässä kokemuksia kellon ympäri aukiolosta on kertynyt juhannuksen aikaan Osuuskauppa PeeÄssän ja Osuuskauppa Arinan alueella. Kaaren Prisma Helsingissä on ollut avoinna 24 h pysyvästi jo pidempään.

– Me avaamme joulun ajaksi ovet laajalla aukioloajalla ja asiakas päättää. Läpi yön aukiololle voi hyvinkin olla tarvetta. Otamme tämän jatkuvan kellon ympäri palvelemisen kokeilun kannalta ja arvioimme uuden aukioloajan toimivuutta joulunajan jälkeen, Loukkola kertoo.

Prisma Seppälässä on ollut jo tähän saakka käytössä yöpurku, eli henkilöstöä on ollut töissä jo noin kahden vuoden ajan noin 5–7 henkilöä yöaikaan. Purkutyötä tekevien määrä joulun alla todennäköisesti lisääntyy, koska joulukaupan volyymit ovat normaalia suuremmat.

– Yövuorot ovat suosittuja. Prisma Seppälän yövuorot täytetään nimenomaan niihin haluavilla. Henkilöstöstä vapaaehtoisia on ilmoittautunut jo suuri määrä. Työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuteen kiinnitetään huomiota vartiointia lisäämällä, Prisma Seppälän johtaja Mikko Junttila kertoo.

 

Keskimaan muiden Prismojen, Prisma Palokan ja Prisma Keljon, aukioloajat ovat ennallaan.