Prisma Seppälän piha-alue on valmis


28.10.2016

Osuuskauppa Keskimaan uuden Prisma Seppälän piha-alue valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Rakennustöiden lopullista valmistumista juhlistetaan marraskuun tapahtumaviikoilla. Joulunavausviikko huipentuu Suomen suurimpaan ilotulitukseen.

Jyväskylän uusi Prisma Seppälä avattiin puoli vuotta sitten, vapun alla.

– Valtavan alkuhurmoksen jälkeenkin kauppa on käynyt hyvin. Sekä päivittäis- että käyttötavarassa kasvuluvut ovat olleet kuukaudesta toiseen parempia, kuin uskalsimme etukäteen odottaa. Myös asiakkailta saamamme palautteet ovat olleet varsin positiivisia. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä palvelukokonaisuuteen, muun muassa hintoihin, valikoimiin sekä myymälän viihtyisyyteen, kuvailee Prisma-johtaja Mikko Junttila.

Parannusehdotuksiakin on saatu, ja ne on myös huomioitu.

– Olemme edelleen kehittäneet toimintaamme, muun muassa lisäämällä myymäläopasteita sekä ottamalla valikoimiin asiakkaidemme toivomia tuotteita. Pysäköintihallissa ajolinjoja on selkeytetty.

Uudessa Prismassa työskentelee tällä hetkellä 264 keskimaalaista myymälässä ja ravintolamaailmassa. Määrä kasvaa entisestään tammikuussa, kun Keskimaan konttori muuttaa Prisman toiseen kerrokseen.

Uuden Prisman piha-alueet valmistuvat loka-marraskuun vaihteessa. Vanha Prisma-rakennus on purettu ja loputkin pysäköintipaikat saatu valmiiksi.

– Urakoitsija on kierrättänyt vanhan Prisman kaikki mahdolliset materiaalit. Murskattu betonijäte on ympäristöluvan mukaisesti levitetty pysäköintialueen alle, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen selvittää.

Pysäköintipaikkoja Prisman ulko-alueilla sekä pysäköintihallissa on yhteensä 1 700.

Pysäköintihalliin on syyskuun lopusta lähtien ollut kaksi sisään- ja ulosajoreittiä: huhtikuun lopussa avatun Vasarakadun ajoreitin ohella halliin pääsee ajamaan nyt myös Ahjokadun suunnalta.

Prisman tontille, Alasinkadun varrelle avattiin lokakuun alussa uudistettu ABC Pesukatu. Sen viereen on valmistumassa uusi ABC-automaattiasema sekä Rinki-ekopiste.

Uuden Prisman kokonaisinvestointi on noin 40 miljoonaa euroa.

– Tämä on ollut malliesimerkki hyvästä suunnittelusta ja toimivasta yhteistyöstä eri osapuolten kesken. Sekä budjetti että rakentamisaikataulu ovat pitäneet alusta loppuun, Matti Vihinen kiittelee.

Prisman tontille on varattu lähes 1 500 neliömetriä tilaa viheralueille, joihin on istutettu puita ja pensaita.

Parkkipaikan paraatipaikalle on istutettu parimetrinen kuusi, josta kasvaa tulevien vuosikymmenten aikana Jyväskylän komein joulukuusi. Se koristellaan tästä vuodesta alkaen joka jouluksi. Kuusi on paikassa, jossa aiemmin sijaitsi vanhan Prisman Alasinkadun puoleinen sisäänkäynti.

Joulun lähestyminen näkyy vahvasti myös Prisman toisten avajaisten tapahtumaviikoilla.

– Aloitamme marraskuun alussa halloween-viikolla. Tästä edetään isänpäivään, joulunavaukseen ja pikkujouluteemaan. Luvassa on tapahtumia ja hyviä tuote-etuja, glögiä ja pipareita unohtamatta. Joulunavausviikolla, lauantaina 19.11. kello 18 järjestämme vuoden suurimman ilotulituksen Suomessa, Mikko Junttila paljastaa.

 

Lisätietoja:

Prisma-johtaja Mikko Junttila, 050 5757 574
Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 5025 252