Prisma Seppälän yökauppa odotetusti käyntiin


19.12.2017

Osuuskauppa Keskimaan Prisma Seppälässä joulukaupan 24/7-aukioloaika on lähtenyt ennakoidun positiivisesti liikkeelle.
– Kahden ensimmäisen yön aikana asiakasmäärät ovat olleet odotustemme mukaisia tai hieman suurempiakin. Viikon edetessä joulukauppa kiihtyy, mikä todennäköisesti näkyy myös yön tunteina, Prisma Seppälän johtaja Mikko Junttila ennakoi.

Seppälän Prismassa kokeillaan parhaillaan aukioloa ympäri vuorokauden. Joulunajan 24 h-kokeilu on ensimmäinen Keski-Suomen marketkaupassa.

– Asiakkaamme voivat nyt entistäkin vapaammin päättää, mikä on sopivin aika jouluostosten tekemiseen. Tavoitteemme on olla omistajillemme paras joulukauppa. Se tarkoittaa kattavien päivittäis- ja käyttötavaravalikoimien ohella mahdollisimman laajaa aukioloaikaa. Palvelemme eri rytmissä eläviä perheitä entistäkin paremmin, Mikko Junttila perustelee.

Viikonloppuna yöaukiolo toi Seppälän Prismaan asiakkaita Jyväskylän ohella kauempaa maakunnasta, muun muassa Laukaasta ja Äänekoskelta. Joululahjahankintojen lisäksi asiakkaat tekivät tavanomaisia ruokaostoksia. Monet kertoivat, että ostoksille houkutti aitojen tarpeiden lisäksi silkka uteliaisuus.

– 24/7-palvelu piristää myös perusaukioloaikamme viimeistä tuntia kello 22 – 23, kun ostoksille voi tulla kelloa vilkuilematta. Viikonloppuna kello 02 – 04 aikaan oli hiljaisinta, mutta aamun edetessä asiakkaita alkoi taas liikkua käytävillä enemmän. 

Prisma Seppälä sulkeutuu seuraavan kerran jouluaattona kello 16.

– Odotettavissa on, että vilkkaimmat yöt ajoittuvat loppuviikolle, jolloin joulukauppa on muutenkin kiivaimmillaan. 

Mikko Junttila kertoo Prisman työntekijöiden suhtautuvan yötöihin varsin positiivisesti. Henkilökunta on tehnyt jo pitkään yötöitä tavarakuormien purkamisessa.

– Yövuorot ovat erittäin haluttuja, eikä kenenkään tarvitse tehdä niitä vastoin tahtoaan. Suurien volyymien takia vilkkaimpina jouluviikon öinä meillä on töissä reilut 30 työntekijää.

Kahden ensimmäisen yön perusteella ei vielä ole oikea aika arvioida, saako Prisman ympärivuorokautinen palveluaika jatkoa.

– Asiakkaamme päättävät. Keräämme kokemukset koko jouluviikolta, minkä jälkeen arvioimme tällaisen aukioloajan toimivuutta pysyvämmin juhlapyhien aikaan.

24/7 aukioloa jouluna kokeillaan koko maassa yhdeksässä Prismassa. Seppälän Prisman lisäksi ympärivuorokautista palvelua tarjoavat jouluviikolla muun muassa Prisma Kuopio, Prisma Kaleva (Tampere) sekä Prisma Limingantulli ja Linnanmaa (Oulu). Loput 24/7-Prismat sijaitsevat pääkaupunkiseudulla.