Räätälöity reitti: Kolme reittiä kulttuurikevääseen


15.11.2016

Kylmäkään sää ei estä nauttimasta kulttuurista, kun suunnitelma on valmiina. Testaa vinkit Kokkolaan, Lahteen ja Tampereelle.

Vaikka pakkanen paukkuu vielä nurkissa, kevään energisoiva aurinko näyttäytyy päivä päivältä pidempään. Virtaa kylmyyden keskelle antavat lukuisat kulttuuritapahtumat, joita löytyy Suomi 100 -juhlavuoden ansiosta pienemmistäkin pitäjistä. Valitse itsellesi sopivin reitti kulttuurintäyteiseen kevääseen alta.

 

Tampere: ime itseesi teollisuustunnelmaa ja taidetta


Koskestaan tuttu teollisuuskaupunki Tampere on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen kulttuurikentän keskipisteessä kaikkien taidemuotojen saralla.

1. Aloita päivä kevyellä kaupunkikävelyllä kiinnostaviin kulttuurikohteisiin. Lyö monta kulttuurikärpästä samalla iskulla ja vieraile Museokeskus Vapriikissa – Tammerkosken kauniissa maisemissa sijaitsevassa keskuksessa näet kerralla jopa kymmenen näyttelyä. Nykytaiteen ystävä piipahtaa myös kansainvälisestikin tasokkaassa Sara Hildénin taidemuseossa.

2. Ravitse itseäsi poikkeamatta reitiltä ja nauti rehti burgeri keskustan sykkeessä sijaitsevassa New Yorkissa. Jos taas kaipaat jo pientä torkkutaukoa, poikkea päiväunille hotellihuoneeseen ja siirry sitten nauttimaan oman majapaikan kyljessä sijaitsevaan laaturavintolaan – esimerkiksi Torni Tampereen Grill it!:iin.  

3. Huipenna ilta elävän musiikin tai teatteriesityksen äärellä. Tampere on tunnettu kovatasoisena esittävän taiteen kaupunkina. Tampereen Työväen Teatteri, Komediateatteri ja Tampereen Teatteri tarjoavat laadukasta ohjelmistoa koko kevään Mielensäpahoittajasta historialliseen komediaan. Tampere Filharmonian konsertit puolestaan vievät kuulijansa korkeampiin sfääreihin kansainvälisesti kysytyn kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla.

4. Pujahda lakanoihin täydellisen keskustasijainnin Original Sokos Hotel Ilveksessä, joka toimii erityisen hyvin, jos jalkasi ovat päivän patikoinnista väsyneet. Uniikkia tunnelmaa tarjoavat putiikkihotelli Original Sokos Hotel Villa ja kaupungin ylle kohoava Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Jos tahdot tunnelmoida hetken ennen unia, kipaise yömyssylle upeaan Moro Sky Bariin ja ihastele hiljenevän kaupungin valoja.

 

Kokkola: pittoreskia puutaloromantiikkaa


Kuvankaunis Kokkola on tunnettu merellisenä kesäkaupunkina, mutta idyllinen paikkakunta taipuu taustaksi myös talviselle kulttuurimatkalle.

1. Aloita päivä tutustumalla Kokkolan hurmaavaan vanhaan kaupunkiin, Neristaniin. Vaeltele värikkäiden puutalojen varjossa omaan tahtiin tai kokeile valmiiksi räätälöityä Wanhan Kallen kävelykierrosta. Jos ruokahalusi kaipaa herättämistä, heitä rivakka lenkki merenrannassa sijaitsevalle Meripuiston ulkoilualueelle ja tunne tuuli kasvoillasi.  

2. Ravitse itseäsi virkistävällä juomalla jossakin kaupungin lukuisista pienistä ja idyllisistä kahviloista – kokeile esimerkiksi Nannen NamNamia. Kun kaipaat tyydytystä isompaan nälkään, tuttua laatua tarjoilevat niin Rosso kuin Amarillokin.

3. Huipenna ilta tasokkaan esityksen parissa. Kokkolan kamariorkesteri on maankuulu, ja kevättalveen ajoittuvat niin harmonikkafestivaali kuin talvitanssitkin – ohjelmistosta löydät varmasti kiinnostavaa katsottavaa, vaikka harmonikka- tai tanssitaide ei olisikaan ennestään tuttua.

4. Pujahda lakanoihin Original Sokos Hotel Kaarlessa. Hotellin tasokkaat sauna- ja kuntosalipalvelut rentouttavat parhaimmankin iltavirkun – mutta jos kaipaat ulkoilua, piipahda ennen unille kömpimistä hotellin yhteydessä sijaitsevassa Calle Nightclub -yökerhossa ja nauti ystävällisestä asiakaspalvelusta.

 

Lahti: Arkkitehtuuria ja esittävää taidetta veden äärellä


Kiinnostavaa arkkitehtuuria taideteollisuuskaupungissa – suuntaa Lahteen muutenkin kuin talviurheilun perässä!

1. Aloita päivä virkistymällä Vesijärven rannassa ja tutustu samalla alueen arkkitehtuuriin. Nauti kahvit Gert Wingårdhin suunnittelemassa ilmavassa Piano Paviljongissa, joka lepää osittain vedän päällä. Jatka siitä matkaasi kohti Sibeliustaloa, joka on varsinainen puuarkkitehtuurin taidonnäyte.

2. Ravitse itseäsi italialaisilla mauilla Seurahuoneella sijaitsevassa Trattoriassa ja haistele historian havinaa. Seurahuone on kaupungin legendaarisin kokoontumispaikka, joka on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa niin hotellina, ruokapaikkana kuin yökerhonakin sekä paikallisten että ulkopaikkakuntalaisten sydämissä.

3. Huipenna ilta esittävästä taiteesta nauttien. Tarkasta Sibeliustalo uudempaan kertaan iltavalaistuksessa suuntaamalla kohti valitsemaasi konserttia tai tutustu maineikkaan kaupunginteatterin tarjontaan – erityisesti komedian ystäviä hemmotellaan Lahdessa tänä keväänä.

4. Pujahda lakanoihin Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen arvokkaassa miljöössä. 1890-luvulla samppanjantäyteisen taipaleensa aloittanut hotelli tarjoaa tutkittavaa koko illaksi, teit sen sitten juomia yökerhossa siemaillen tai vällyjen välissä luksuksesta nautiskellen.

 

 

Räätälöity reitti

Ota enemmän irti kaupunkilomastasi! Räätälöity reitti -jutuissa esittelemme inspiroivia reittiehdotuksia, miten voit tutustua eri kaupunkeihin. Tarjoamme jokaiselle jotakin liikunnallisista reiteistä aina pub crawl -kierroksiin.