Rosso Jyväskeskuksen toiminta loppuu – uuden Rosson toimitilan vuokrasopimus on allekirjoitettu


1.12.2020

Rosso Jyväskeskuksen YT-neuvottelut ovat päättyneet. Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Rosso Jyväskeskuksen toiminnan 31.12.2020 mennessä. Rosso Jyväskeskuksen työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista. Uuden Rosson avaaminen Jyväskylän keskustaan keväälle 2021 on suunnitteilla.


Osuuskauppa Keskimaan Rosso Jyväskeskuksen henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet 1.12.2020. YT-neuvottelut koskivat koko Rosso Jyväskeskuksen henkilöstöä, yhteensä 12 henkilöä. Kaikille työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista. Neuvottelujen taustalla oli Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Rosso Jyväskeskuksen vuokrasopimuskauden päättyminen vuoden lopulla.

− Rosso Jyväskeskuksen vetovoimaisuus on ollut laskussa jo useamman vuoden, joten haluamme nyt tunnustella uusia mahdollisuuksia Jyväskylän keskustassa. Ravintolabisnes on jatkuvaa uudistumista ja tämä on yksi kehitysaskel kohti tulevaisuutta, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat ainoastaan Jyväskeskuksen Rosson toimintaa.  Toisessa Keskimaan omistamassa Rosso Kirkkopuistossa toiminta jatkuu normaalisti.

 

Uusia suunnitelmia uudessa kohteessa

Osuuskauppa Keskimaa on allekirjoittanut Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön kanssa 1.12.2020 vuokrasopimuksen Asemakatu 4:n liikekiinteistön tiloista Vapaudenkadun ja Asemakadun kulmauksesta. Entisiin Ravintola Noén ja vieressä sijainneeseen Arffmanin tiloihin on suunnitteilla uusi Rosso.

− Vuokrasopimus on juuri allekirjoitettu, joten suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa. Tavoitteenamme on päästä avaamaan täysin uudistunut Rosso näihin tiloihin kevään 2021 aikana, Kunelius kertoo.
−Haluamme edesauttaa osaltamme Jyväskylän keskustan elinvoimaisuuden kehittymistä. Keskusta avautuu yhä enemmän tulevina vuosina sataman suuntaan niin uuden torin kuin sataman kehittymisenkin vuoksi. Liikepaikkana näemme tässä tulevaisuuden potentiaalia, etenkin kun pääsemme nyt yhdistelemään useampia liiketiloja suuremmaksi ravintolakokonaisuudeksi.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Mikko Parviainen, ryhmäpäällikkö, 010 767 3062